Gübretaş, 2013'te satış rekoru kırdı

Satışlarını yüzde 7.3 artırarak rekor kıran Gübretaş, 94.7 milyon lira net kâr açıkladı. Şirket, kârın 66.8 milyon lirasını ortaklara temettü olarak dağıtacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gübretaş (Gübre Fabrikaları T.A.Ş.), 2013 yılsonu finansal sonuçlarını açıkladı. Bir önceki yıla göre yüzde 7.3'lük artışla toplam 1 milyon 667 bin ton satış gerçekleştirerek şirket tarihinin yeni satış rekoruna erişen Gübretaş, 2013 yılında 2 milyar 265 milyon 437 bin 409 lira konsolide ciroya ulaştı. Gübretaş, faaliyetlerinden de 94 milyon 713 bin 933 TL konsolide net kâr elde etti. Yönetim Kurulu, oluşan bu kârdan brüt 66,8 milyon liranın (1 TL nominal değerli paya 0.20 TL)  ortaklara temettü olarak dağıtılmasının 62. Olağan Genel Kurul'un onayına sunulmasını kararlaştırdı.

Gübretaş Genel Müdürü Osman Balta, son senelerde her açıdan büyük bir başarı ivmesi yakaladıklarını belirterek, "Şirket tarihinin en büyük yurtiçi yatırımlarının gerçekleştirildiği 2013 yılını aynı zamanda yeni satış rekoruyla tamamlayarak, büyümemizi sürdürdük" dedi.

280 milyon 751 bin lira konsolide kâr oluştuğunu kaydeden Balta, "Bu kârdan diğer ortaklarımıza isabet eden kontrol gücü olmayan paylar düşüldüğünde, ana ortaklık payımız 94.7 milyon TL oldu. Yönetim Kurulumuz, oluşan kârdan brüt 66.8 milyon liranın ortaklara temettü olarak dağıtılmasına karar verdi. Geçtiğimiz Nisan ayında Razi Petrokimya yatırımının son taksitini ödemiştik, Kasım ayında ise SPK'nın onayıyla bedelsiz sermaye artırımını gerçekleştirdik. Böylece 2013 yılı Gübretaş açısından satış ve yatırımdaki başarıların yanı sıra finansal yönden de ortaklarımızı, hissedarlarımızı ve tüm paydaşlarımızı memnun eden verimli bir yıl oldu" dedi.

Şirketin Olağan Genel Kurul toplantısının nisan ayında yapılacağını söyleyen Balta, Gübretaş'ın büyümesini bu yıl da sürdüreceklerini belirterek, "2014 yılı satış hedefimizi 1 milyon 700 bin ton olarak bütçeledik. Konsolide ciro hedefimiz de 2.4 milyar TL civarında... 60 yılı aşan köklü tecrübemizle bu topraklara değer katmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir