Güneş enerjisinde kurulu gücü artıracaklar

Türkiye'de 170 MW'lık güneş enerjisi santrali kurulumunu gerçekleştirdiğini hatırlatan Sega Solar, kurulu gücü daha da artıracağını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'de temiz enerji yaygınlaşırken, sektörde yaklaşık 100 milyar doların üzerinde bir yatırıma ihtiyaç duyulduğu tahmin ediliyor. Yerli ve yenilenebilir kaynakların kullanılarak enerjide dışa bağımlılığın azaltılması günümüzde enerji politikalarının da temelini oluşturuyor.

Enerjide yenilenebilir kaynakların payını arttırmayı hedefleyen ve  yatırımlar yapan Sega Solar, 2014 yılında ülkemizde güneş enerjisi sektörünün gelişimi için çalışmalara başladı ve bugün Türkiye'deki kurulu gücün yüzde 15'ini oluşturan 170 MW'lık güneş enerjisi santrali kurulumu için tercih edildi.

Sega Solar Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Genç, Türkiye'deki kurulu gücün yüzde 15'ini teşkil eden 170 MW'lık güneş enerjisi santrali kurulumunu Sega Solar tarafından gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, "Türkiye'deki mevcut kurulu gücü arttırmak için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir