Halka açılacak, borcunu azaltacak

Beyaz Filo yüzde 9.73'ünü halka arz ederek, elde edeceği gelirle kredi borçlarını azaltacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Araç kiralama sektöründe faaliyet gösteren Beyaz Filo, 3.53 milyon nominal sermaye artırımı ile hisse başına 4.5 TL'den yüzde 9.73 sermayesini halka arz ederken, halka arz geliriyle kredi borçlarını azaltmayı ve filosunu büyütmeyi hedefliyor. Beyaz Filo halka arzı, 22-23-26 Mart tarihlerinde İMKB Birincil Piyasada Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış Yöntemiyle gerçekleştirilecek.

Halka arza Galata Menkul aracılık ederken, halka arz sonrası çıkarılmış sermaye 36.25 milyon liraya yükselerek, şirketin piyasa değerini 163.13 milyon lira olarak belirleyecek. Şirketin halka arz toplantısı sonrasında soruları yanıtlayan Beyaz Filo Genel Müdürü Gürkan Gençler, şirketin halka arz geliriyle kredilerini azaltmayı planladığını belirterek, "Ayrıca yeni projeler arasında filoyu büyütmek olabilir. Piyasa elverdiği ölçüde, karlılığımızı müşterilerimizi koruyabildiğimiz ölçüde ilerlemek istiyoruz" dedi.

Geçmişte İş Girişim Sermayesi ile birlikte toplam iki girişim sermayesi fonunun Beyaz Filo'ya yatırım yaptığını hatırlatan Gençler, "Bu konuya ilgi çok fazla. 2004'ten bugüne kadar 40- 50 fonla görüşme olmuştur. Belki birkaç sene sonra bir fona biraz daha hisse satışı olabilir" dedi. Gençler, şirketin sektördeki pazar payının da yüzde 5-7 arasında olduğunu ifade etti. Beyaz Filo 2011 yılında 165 milyon lira ciro elde etmişti. Şirket, Ziraat Bankası, Halkbank, Sabancı Holding gibi şirketlere 7,000 araçlık filosuyla hizmet veriyor.

(Reuters)

Bu konularda ilginizi çekebilir