Hayat Kimya’dan 800 milyon TL yatırımla iki yeni tesis

Hayat Kimya, Kocaeli'nde 600 kişiye istihdam sağladığı 800 milyon lira değerindeki iki yeni tesisinin açılışını yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hayat Kimya, Kocaeli kampüsüne eklediği 800 milyon TL değeriyle 600 kişiye istihdam sağlayan iki yeni tesis yatırımının açılışını T.C. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla gerçekleştirdi.

Bebek bezinin olmazsa olmaz 'non-woven' tekstili ve tüm ürünlerinin ambalajını üreten tesisin yanı sıra Avrupa'nın en büyük otomatik deposunu bünyesine katan Hayat Kimya, hızlı tüketim sektöründe bu kapsamda uçtan uca üretim yapan tek şirket oldu.

Ev bakım, hijyen ve temizlik kağıtları kategorilerinde toplam 12 markasını, Cezayir'den İran'a, Mısır'dan Rusya'ya pek çok farklı coğrafyada üretiyor ve 100'e yakın ülkeye ihraç ediyor. Hayat Kimya, ihracat kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük 51. ihracatçısı ve en büyük 45. sanayi şirketi konumunda.

Türkiye'nin ilk hipoalerjenik bebek deterjanını, ilk çift taraflı yumuşak tuvalet kağıdını Kocaeli'ndeki üretim kampüsünden, Madagaskar'dan Kenya'ya, Gana'dan Kazakistan'a kadar dünyada milyonlarca eve ulaştıran Hayat Kimya, hem Türkiye'de, hem de dünyada sınırları aşan başarılar elde etti. İran'da Molfix ile üst üste 3 senedir lider bebek bezi olmasının yanı sıra 'En Çok Tercih Edilen Bebek Bezi Markası' seçilirken, Nijerya'da 'Afrika'nın En İyi Bezi' ilan edildi.

Hızlı tüketim sektöründe 'Uçtan Uca Üretim'

Non-woven ve Ambalaj üretimi yapan yeni tesiste, bebek ve yetişkin bezi ile hijyenik pedlerde kullanılan, dokumasız, örgüsüz, hava geçiren çok özel bir kumaş olan Non-woven üretiliyor. Dokunmadan ve örülmeden, son teknoloji ile oluşturulan bu özel kumaş bezler için özel ölçülerde kesiliyor. Aynı tesiste 12 markanın tüm esnek ambalajlarını kendi bünyesinde üretiyor.

Ambalajların renk çeşitliliğinden, baskılarına kadar tüm farklı uzmanlık gerektiren iş alanlarını tek çatı altında toplayarak, uçtan uca entegrasyonda derinlemesine birikim elde ediyor. Özellikle hijyen kategorisinde, bebek bezlerinde hammaddenin özel kumaş hale getirilmesinden, tüm ürün ambalajlarının üretilmesine kadar geniş kapsamda 'uçtan uca entegrasyonu' Türkiye'de ilk kez Hayat Kimya gerçekleştiriyor.

"Markalarımızın dünya çapında rekabet gücünü arttırıyoruz"

Hayat Kimya İcra Kurulu Başkanı Avni Kiğılı, "Bu yatırımlarla, farklı coğrafyalarda tüketici ihtiyaçlarına daha hızlı, daha fazla çeşitlilikle cevap verebilecek esneklik kazandık, markalarımızın dünya çapında rekabet gücünü arttırıyoruz. Ürettiğimiz non-woven ve ambalajın yüzde 50'sini ihraç ediyoruz. Katma değerli operasyon verimliliğiyle bizi ayrıştıran bu 2 önemli tesis, sürdürülebilir büyümemizin teminatında büyük rol oynuyor" dedi.

"Hızlı tüketim sektöründe, bu kapsamdaki entegre üretim sisteminin, Türkiye'ye ilk defa Hayat Kimya ile kazandırılmasından büyük onur duyuyorum" diyerek sözlerine devam eden Kiğılı, "Hayat Kimya'nın 30. yılında, memleketimizin birikimine katkı sağlayacak yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir