Honda, 2017’de iki vardiyaya çıkacak

Honda Türkiye Başkanı Yamasaki, gelecek yıl iki vardiyaya çıkmayı planladıklarını belirterek, "Kapasitenin tamamı kullanıldığında bir vardiyanın iç pazara, bir vardiyanın da ihracata çalışacağını düşünebiliriz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Honda Türkiye Başkanı Hideto Yamasaki, gelecek yıl iki vardiyaya çıkmayı planladıklarını belirterek, "Üretimin 35 bin olmasını planlıyoruz. 2018’de mevcut iki vardiya ile 50 binlik mevcut kapasitemizin tamamını kullanmayı hedefliyoruz. Kapasitenin tamamı kullanıldığında bir vardiyanın iç pazara, bir vardiyanın da ihracata çalışacağını düşünebiliriz." dedi.

Paris Otomobil Fuarı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yamasaki, mevcut üretimlerinin tek vardiya sürdüğünü ifade etti.

Gelecek yıl iki vardiyaya çıkmayı planladıklarını kaydeden Yamasaki, "Üretimin 35 bin olmasını planlıyoruz. 2018’de mevcut iki vardiya ile 50 binlik mevcut kapasitemizin tamamını kullanmayı hedefliyoruz. Kapasitenin tamamı kullanıldığında bir vardiyanın iç pazara, bir vardiyanın da ihracata çalışacağını düşünebiliriz." dedi.

Honda Civic Sedan'ın üretimine 16 Eylül'de başladıklarını, mevcut 1.6 litrelik benzinli modeli 8 Ekim’de, ikinci aşamada LPG versiyonunu ve 2017 başında da 1.5 turbo modeli satışa sunacaklarını bildiren Yamasaki, "Beklenti ve inancımız, yeni Civic Sedan ile markamızı takip eden eski müşterilerimizle tamamen yeni müşterileri de Honda markasına çekmek." dedi.

Yamasaki, benzinli otomatik modellerinin CVT şanzımanla donatılacağını, daha da geliştirilen bu şanzımanın, verimliliğinin yanı sıra performans olarak da daha iyi olduğunu, ayrıca dayanıklılığının da artırıldığını söyledi.

"Yeni model ve yatırım için elini kaldıran ilk yer biz olacağız"

Hideto Yamasaki, bir soru üzerine, "Honda, globalin üretim kapasitesinin yüzde 90’lık kısmını doldurmuş durumda. Globalde ve Türkiye’de yüzde 100’e yaklaştığımızda yeni model ve yatırım için elini kaldıran ilk yer biz olacağız." dedi.

Mevcut bayi sayısını artırma gibi bir girişimleri bulunmadığını ifade eden Yamasaki, "Geçmişte bayi yapılandırmamızı fabrikamızın 50 bin adetlik kapasitesi doğrultusunda planlayıp uyguladık ve halihazırdaki 42 bayimiz, 50 bin adetlik kapasiteye çıktığımızda bizim için yeterli olacak. Ancak bazı bayilerimizle de yollarımızı ayırıp yenileriyle el sıkıştık." şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir