Huawei 2013'te yüzde 12 büyüdü

Huawei yüzde 12'lik büyümeyle 39 milyar doların üzerinde bir satış gelirine ulaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -Teknoloji devi Huawei 2013 yılına ait, KPMG tarafından denetlenmiş finansal sonuçlarını açıkladı. 2013 yılında, tüm iş gruplarında büyüme gösterdiğini açıklayan Huawei’nin küresel satış geliri dolar bazında yüzde 11.6’lık artış göstererek 239 milyar Çin Yuan’ına ulaştı. Huawei’nin dolar bazındaki satış geliri 39 milyar doları aşarken, net karı 3.5 milyar dolar oldu.

"Huawei olarak 2013 hedeflerimizi yakalamayı başardık”diyen Huawei Dönüşümlü CEO’su Eric Xu Huawei’nin 2013 yılı denetlenmiş finansal sonuçlarını açıkladı.

"Tüm dünyada 3 milyardan fazla insanı dünyayla bağlıyoruz"

Huawei’nin dünyayla maksimum düzeyde bağlantı içerisinde olduğunu vurgulayan Xu, “Bu seviyedeki bağlantının iki sonucu var. Birincisi, 170’ten fazla ülke ve bölgede, bilgi iletişim teknolojileri kurularak, tüm dünyada 3 milyardan fazla insanın dünyaya bağlanmasına, her zaman her yerde bilgiye kolayca ulaşıp paylaşmasına yardımcı oluyoruz. İkincisi ise, bu birbirine bağlı dünya, siyaseti, ekonomiyi, iş dünyasını ve üretimi inanılmaz bir hız ve bir güç olarak yeniden şekillendiriyor” açıklamasında bulundu. 

Gelirlerin yüzde 65'i Çin dışından

Huawei’nin tüm dünyadaki etkin varlığı, operatör ağları, kurumsal çözümler ve tüketiciye yönelik iş birimlerinde sürekli büyümenin sağlanmasına yardımcı olduğunun altını çizen Xu, sözlerine şöyle devam etti: “2013 yılında, Huawei'nin operatör ağları iş grubu 166,5 milyar yuan satış gelirine imza atarak, sağlam bir performans sergiledik. Bu oran, yıldan yıla yüzde 4 artışa karşılık geliyor. Kurumsal ve tüketici iş gruplarında ise rekor düzeyde artış gerçekleştirdik ve kurumsal çözümler iş grubunda yüzde 32.4, Huawei cihazlarının yer aldığı tüketici iş grubu ise yüzde 17.8 oranında büyüyerek, sırasıyla 15,5 milyar yuan ve 57 milyar yuan seviyesine ulaştı. 2013 yılında gelirlerinin yüzde 65’inin Çin dışındaki pazarlardan elde eden Huawei’nin, Çin’deki geliri ise 84 milyar yuana ulaşarak önceki yıla göre yüzde 14.2 artışa imza attı. Huawei’nin göz dolduran küresel büyümesinin arkasında sürekli inovasyon yatıyor. Sadece 2013 yılında, Huawei’nin Ar-Ge yatırımları 30.7 milyar Yuan’a (5.06 milyar Dolar) ulaşarak, satış gelirinin yüzde 12.8’ini buldu.” 

Ar-Ge yatırımları 151 milyar yuan

Huawei’nin toplam Ar-Ge yatırımlarının son 10 yılda 151 milyar Yuan’ı geçtiğini belirten Xu, Huawei’nin inovasyon stratejisinin müşteri ihtiyaçlarını baz aldığını ve bilgi iletişim teknolojilerindeki lider konumunu sürdürmek için, şirketin inovasyon çalışmalarını önümüzdeki senlerde temel bilim ve mühendislik teknolojilerine artarak devam ettireceğini ifade etti. Eric Xu değerlendirmesinde şöyle devam etti: “Gelecekte herkesin her şeyi paylaşabileceği, birbirine daha fazla bağlı bir dünya bizi bekliyor. Müşterilerimiz ve iş ortaklarımızın yanı sıra, dünyanın en etkin ve entegre dijital lojistik sistemini kuracağız ve bu şekilde herkesi, her şeyi birbirine bağlayacağız. Böylece fikirlerin paylaşılmasını kolaylaştıracağız. Endüstriyi ve insanları bir araya getirerek daha iyi bir dünyaya adım atacağız. Hayallerimizi gerçekleştirmeye, inovasyonu tetiklemeye ve endüstrilerin ve insanların birbirine daha fazla bağlı olduğu bir dünyayı yaratma yolunda teknolojik evrim çalışmalarımıza devam edeceğiz.” 

2014'te 4G ve akıllı cihazlar ön planda olacak

2014 yılında Huawei’nin özellikle ultra genişbant ve mobil genişbant, özellikle 4G (LTE) alanında stratejik büyüme fırsatı gördüğünü,akıllı cihazların da Huawei’nin bir diğer odak noktasını oluşturduğunu ve 2014’ün sadece Huawei için değil, tüm endüstri için yeni bir başlangıç olduğunu söyleyen Xu, “Huawei hala genç bir şirket, bilgi ve iletişim teknolojileri ise giderek büyüyen bir kavram. Bağlı bir dünya hayallerimizin ötesinde birçok olasılığı bizler için gerçeğe dönüştürüyor. 2014 yılında daha odaklanmış bir strateji ve yönetime eğilmenin yanı sıra, önümüzdeki 10 yılda şirketin büyümesini merkeze koyarak, özellikle kurumsal alanda liderliğimizi perçinlemek istiyoruz” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir