Hürkuş silahlandı

TUSAŞ silahlı HÜRKUŞ-C'yi ilk kez IDEF'te sergiledi. Ayrıca şirketin, ATAK helikopterlerinin 21.'sini TSK'ya teslim ettiği öğrenildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mehmet KAYA

ANKARA - TUSAŞ, uydu kontrollü ANKA-S ve silahlı HÜRKUŞ-C'yi ilk kez IDEF'te sergiledi.

TUSAŞ'ın seri üretimini sürdürdüğü ATAK helikopterlerinin 21.'sinin de TSK'ya teslim edildiği öğrenildi. Öte yandan milli olarak tasarlanan hafif sınıf helikopter T-625'in sivil versiyonunun birebir modeli (mock-up) sergilendi. Hem HÜRKUŞ, hem de ANKA-S tanksavar-antipersonel versiyonları üretimde olan ROKETSAN UMTAS, L-UMTAS ve Cirit füze lançerleriyle sergilendi.

ANKA-S'in ve HÜRKUŞ-C'nin bu yıl içinde ilk örneklerinin envantere girecek şekilde seri üretim fazının başlaması bekleniyor.

TUSAŞ, TFx olarak adlandırılan Milli Muharip Uçak'ın kavramsal tasarım aşamasında daha iyileştirilmiş bir çizimine ilişkin görseli de yayınladı.

ANKA'nın motoru son aşamada

Bu arada TUSAŞ'ın iştiraki uçak motor şirketi TEI, ANKA insansız hava araçlarının bütün versiyonlarında kullanılabilecek turbodizel motor PD170'i son aşamaya getirdi. DÜNYA'ya bilgi veren TEI yetkilileri, PD170 ile ilk ANKA uçuşunun 2018 yılı içinde yapılarak test ve kalifikasyonunun tamamlanacağını ve 2019 itibariyle seri üretime geçmeyi planladıklarını kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir