İki Türk şirket Amsterdam'daki ihaleyi beraber kazandı

Rönesans Holding’in grup şirketi Ballast Nedam ve TAV İnşaat ortaklığı, Amsterdam Schiphol Havalimanı’ndaki ek terminalin inşa ihalesini kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Royal Schiphol Group’un Amsterdam Schiphol Havaalanı ek terminal binası genişletme çalışmaları için açtığı ihaleyi Rönesans Holding grup şirketi Ballast Nedam ve TAV İnşaat ortak girişimi kazandı.

İhale çerçevesinde hem yeni iskele hem de uçak park yerleri inşa edilecek. Genişletme çalışmaları kapsamında inşa edilecek 55.000 m2’lik bir alana sahip yeni iskelenin kuzeyinde, dar gövdeli uçaklar için beş kapı bulunurken, güneyinde geniş gövdeli uçaklar için ise üç kapı bulunacak. İlerleyen dönemde ise güney tarafa iki geniş gövdeli kapı daha eklenecek.

Yeni terminal binası güvenlik kontrol noktaları, sınır kontrolü, mağaza ve yiyecek içecek alanları gibi bir terminalde olması gereken tüm özellikleri taşıyacak. Ek olarak, terminal binasının üç katlı olması, farklı sınır ve güvenlik kurallarına tabi yolcuların birbirlerinden ayrı tutulmasını sağlayacak. Sonuç olarak, yeni terminal binası Schengen ülkelerine giden ve bu ülkelerden gelen yolcular, kıtalar arası seyahat eden yolcular ve güvenlik taraması uygulamaları, ilgili Avrupa mevzuatıyla uyumlu olmayan ülkelerden gelen yolcular için kullanılabilecek.

Rönesans Holding, Hollanda’nın en eski inşaat şirketlerinden biri olan Ballast Nedam’ı 2015 yılında satın almıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir