ING'ye sürdürülebilirlik ödülü

Araştırma şirketi Sustainalytics yaptığı değerlendirmeler sonucunda ING'yi 395 banka arasında dünyanın en sürdürülebilir bankası olarak belirledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sürdürülebilir kalkınmaya yenilenebilir enerji hedefleri, çevre ve yeşil tedarik politikalarıyla katkıda bulunan ING, Sustainalytics tarafından yapılan değerlendirme sonuçlarına göre 2016 yılının en sürdürülebilir bankası seçildi.

Geçen yıl aynı sıralamada 3'üncü olan ING, bu yıl güçlü politikaları, şeffaflığı ve olumlu finansal sonuçlarına göre 395 banka arasında ilk sırayı aldı.

Değerlendirmede 100 üzerinden 86 puan alarak birinciliği elde eden ING, en yüksek notları finansal katılım çalışmaları, insan hakları konusundaki duruşu, güçlü çeşitlilik programı ve ayrımcılığa karşı durma politikasıyla aldı. Güçlü çevre ve enerji politikasıyla dikkati çeken ING, rüşvet ve kara para aklamaya karşı sağlam politikalarıyla da öne çıktı.

"Bu skoru bütün ING ekibinin bir ödülü olarak görüyorum"

ING Küresel Sürdürülebilirlik Direktörü Leon Wijnands, sonuçlara ilişkin değerlendirmesinde, "Tıpkı olimpiyatlar gibi, altın madalya almak da önemli ama esas mesele bunu devam ettirebilmekte. Bu skoru bütün ING ekibinin bir ödülü olarak görüyorum. Bunu ölçülmüş olan pek çok farklı değişkenden de anlayabiliriz. Bu kadar farklı değişkeni eş zamanlı olarak gerçekleştirebilmek sürdürülebilirliğin bütün iş birimlerimize entegre edilmesinin ne kadar önemli olduğunun bir göstergesi" diye konuştu.

2020 yılında 35 milyar euro sürdürülebilir dönüşüm projesi finansmanı

ING Grubu, geçen yılın Mayıs ayında açıkladığı çevre yaklaşımı kapsamında 2020 yılına kadar karbon, atık ve su ayak izini yüzde 20 azaltmayı taahhüt etti. Aynı zamanda yüzde 100 yenilenebilir enerji alımı gerçekleştireceğini açıkladı. ING'nin 2020 yılına ilişkin sürdürülebilir dönüşüm projesi finansmanı hedefi ise 35 milyar Euro'ya ulaşmak.

Sorumlu ekosistemin bir parçası

ING, sorumlu ekosistemin bir parçası olarak hâlihazırda küresel sürdürülebilirlik endeksleri olan FTSE4Good ve Dow Jones Sustainability Endeksi'nde yer alıyor. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi imzacısı ve bu yıl Döngüsel Ekonomi Platformu Ellen Macarthur Vakfı üyesi oldu. Global Compact Türkiye Sürdürülebilir Bankacılık Finans Çalışma Grubu üyesi olan ING Bank Türkiye'nin ise kadının güçlendirilmesi konusunda da önemli çalışmaları bulunuyor. Bunlar arasında Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu üyeliği, Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri imzacılığı, HeForShe hareketi destekçiliği yer alıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir