İnşaatta durgunluğa rağmen Görükle'de satışlar sürüyor

Ülke genelinde geçen ay en fazla konutun satıldığı 5. kent konumundaki Bursa’da, yatırım için daire almak isteyenlerin en çok tercih ettiği bölge olan Görükle’de, inşaat sektöründe yaşanan durgunluğa rağmen satışlardaki hareketlilik hız kesmiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Zehra ORUÇ

BURSA - TÜİK verilerine göre kasım ayında, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’nın ardından, Türkiye genelinde en çok konutun satıldığı 5’inci şehir olan Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesi satış istatistiğinde ilk sırada yer alıyor. Nilüfer ilçesine bağlı 64 mahalleden biri olan Görükle ise yatırımlık gayrimenkul alışverişinin adresi olma özelliğini, inşaat sektöründe son dönemde yaşanan daralmaya rağmen korumayı sürdürüyor. Bursa Oruç İnşaat’ın genel müdürü Mehmet Oruç, bugün satışta olan konut projelerinin döviz kurlarındaki artışla yükselen maliyetlerden etkilenmediğini, bu nedenle sektördeki durgunluğa rağmen hala daha uygun fiyatlarla satış yapılabildiğini vurguladı. Mehmet Oruç, yeni projelerin ise yüksek maliyetlere üretilmesi nedeniyle yüksek fiyatlara satılacağına dikkati çekti. Oruç, bugün 250 bin lira ila 350 bin lira bandında satılan bir gayrimenkulün, 2019 yılı sonunda 400 bin ile 500 bin liralara satılacağını anlattı.

Görükle’nin, gayrimenkulde Bursa’nın diğer semtlerine göre düşük fiyatlarıyla da dikkati çektiğini ifade eden Mehmet Oruç, daralan piyasa koşullarında parasını yatırımlık daire alarak değerlendirmek isteyenlerin bölgeye taleplerinin devam ettiğini aktardı. Oruç, “Görükle, inşaattaki daralmaya direnen bir bölge. 7/24 yaşayan bir bölge. Mudanya’ya yakınlığı nedeniyle temiz bir havası var. Yaklaşık 50 bin nüfusu var. Ailelerin yanı sıra dairelerin çoğunlukla eşyalı kiralanması ve satılması nedeniyle öğrenciler ve beyaz yaka çalışanlar tarafından da özellikle tercih ediliyor” dedi.

Görükle’de kira fiyatlarının bin ila bin 500 lira aralığında olduğunun da bilgisini veren Mehmet Oruç, bölgenin özellikle yatırım amaçlı büyük bir avantajının olduğunu söyledi. Oruç, “Görükle, gayrimenkul sahibi olanlara çok iyi gelir getiriyor. Görükle’de kriz yok. 175 bin lira ila 350 bin lira aralığında değişen daire fiyatları var. Bunlar aslında yaklaşık 2 yıl önceki konut fiyatları. Bugün 250-300 bin liraya alınan bir daire, 2019 yılı sonunda 450 ila 500 bin liraya kadar çıkacak. Çünkü inşaat maliyetlerine yüzde 50 zam geldi. Arz talep devam ettiği için de bugün bin lira ile bin 500 lira aralığında olan kiralar da 2 bin 500 ile 5 bin aralığına yükselecek. Bursa’da fazla daire kalmadı. Yatırımcıları yatırıma bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“Döviz artışı ve yüksek maliyetten etkilenmedik”

Oruç, Bursa Oruç İnşaat olarak, yatırımlık daire satın almak isteyenlerin en fazla tercih ettiği bölge olan Görükle’de konumlandırdıkları Manzara 180 projesinin 4 bloktan oluşan, eşyalı, yerden ısıtma sistemli 2+1 daireleri ile yatırımcılarına kazançlı fırsatlar sunduklarını anlattı. Projelerinin, Görükle’de 5 bin metrekare arsa üzerinde yükseldiğini belirten Oruç, şunları kaydetti: “Krediler yüksek olsa bile daire fiyatlarımız düşük kalıyor. Çünkü biz döviz artışından ve yüksek maliyetlerden etkilenmedik. Bu projemizi düşük maliyetle üretebildiğimiz için satış rakamlarımız da düşük. Görükle’de ayrıca, 3+1 ve 2+1 olmak üzere 100 metrekare ile 150 metrekare aralığında değişen dairelerde projelerimiz de var.”

Mehmet Oruç, Beşevler Bölgesinde iş merkezi, Görükle’de 4 yıldızlı bir de otel projesi ile ultra lüks rezidans öğrenci yurtlarının hizmette olduğu bilgisini verdi. Grubun diğer şirketleri ise Mehmet Oruç İnşaat ve Levor İnşaat olarak öne çıkıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir