İş Bankası ile Gülaylar, 5 ton altın toplayacak

İş Bankası ile Gülaylar Kuyumculuk yılı sonuna kadar 4 bin yatırımcıdan 1 ton altın, 2013 yılı sonunda ise 20 bin yatırımcıdan 5 ton altın toplamayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İş Bankası, Gülaylar Kuyumculuk ile fiziki altın toplama konusunda işbirliğine giderken, yıl sonuna kadar 1 ton altın, 2013 yılı sonunda ise 5 ton altın toplanmasının hedefleniyor.

İş Bankası tarafından yayımlanan bültene göre bu işbirliği çerçevesinde İş Bankası ile Gülaylar Kuyumculuk Grubu "Kuyumcularda Altın Buluşmaları" kapsamında fiziki altın toplama hizmeti verecek.

İş Bankası ve Gülaylar arasındaki işbirliğin bir ilk olduğuna dikkat çekilen bültene göre 2012 yılı sonuna kadar 4,000 yatırımcıdan 1 ton altın, 2013 yılı sonunda ise 20,000 yatırımcıdan 5 ton altın toplanması hedefleniyor.

TCMB'nin zorunlu karşılıkların altın cinsinden tutulabilmesine imkan sağlamasıyla birlikte bankalar da yastık altında bulunan altınları ekonomiye kazandırmak üzere hareket geçmiş ve ilk olarak banka şubelerinde altın toplamaya başlamıştı.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Erdal Aral, "BDDK verilerine göre, 2010 yılının Haziran ayında bankaların toplam altın mevduat hesapları 22 ton iken 2012 yılının Haziran ayında söz konusu büyüklük yüzde 713 artarak 179 tona ulaştı. Aynı dönemde Bankamız Altın Mevduat Hesabı yüzde 1.052 artarak sektörün üzerinde büyüme göstermiştir.

Anılan dönemde Altın Mevduat Hesabı bulunan müşterilerimizin sayısı ise yüzde 600 artış kaydetmiştir. Bu yılın ilk 6 aylık sonuçları itibarıyla altın mevduat hesapları büyüklüğümüzün değeri 2.6 milyar TL'ye ulaşmıştır" dedi.

İlk etapta İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Kocaeli, Konya ve Mersin illerinde bulunan 35noktadaki Gülaylar mağazalarında başlayacak olan bu hizmet, yeni işbirlikleri ile ülke geneline yaygınlaştırılacak.

Yatırımcılar İş Bankası şubelerinden alacakları MaxiPara Altın Kart ile fiziki altınlarını anlaşmalı kuyumculara götürerek, mağaza yetkililerince hesap edilecek saf altın miktarını anında karta tanımlanmış Vadesiz Altın Mevduat hesaplarına aktarabilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir