İş Bankası’na The Banker’dan yenilikçilik ödülü

İş Bankası, Bankamatikler’de ve POS cihazlarında kullandığı “Parmak Damar Tanıma” teknolojisi ile The Banker Dergisi’nin “Bilgi Güvenliğinde Yenilikçilik” ödülünü kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



İSTANBUL -  İş Bankası, dünyanın saygın ekonomi yayınları arasında yer alan The Banker tarafından verilen Bankacılık Teknolojilerinde Yenilikçilik Ödülleri kapsamında ödül aldı. İş Bankası’nın Bankamatikler’in ardından Biyokimlikli POS cihazlarında da hayata geçirdiği “Parmak Damar Tanıma” teknolojisi ile “Bilgi Güvenliğinde Yenilikçilik” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Ödül programına 32 ülkeden başvuru gerçekleşti ve ödül alan kuruluşlar dünyanın farklı ülkelerinden bankaların bilgi sistemleri grup başkanları tarafından seçildi. İş Bankası yenilikçi hizmetleriyle ödül alan tek Türk bankası oldu.

“Maksimum seviyede güvenli hizmet için çalışıyoruz”

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran müşterilerine sundukları inovatif ürün ve hizmetlerle The Banker gibi prestijli bir yayından ödül almaktan gurur duyduklarını belirterek şunları söyledi, “İş Bankası olarak kullandığımız tüm kanallarda müşterilerimizin hızlı, pratik ve maksimum seviyede güvenli hizmet alması için çalışıyoruz. Bankamatikler’de ve Biyokimlikli POS cihazlarında uygulamaya geçirdiğimiz “Parmak Damar Tanıma” teknolojisi de bu çerçevede geliştirdiğimiz inovatif uygulamalardan biridir.

Müşterilerinin parmak damar haritalarını tanıyan biometrik yazılımlar geliştirerek Bankamatiklerin ve Biyokimlikli POS cihazlarının daha da güvenli çalışmasına imkân sağladıklarını belirten Hakan Aran, “Eşsiz ve kopyalanması mümkün olmayan bir kod olan parmak damar haritasını bir güvenlik adımı olarak bankacılık sektörüne entegre ettik” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir