İş Yatırım solo kârını yüzde 82 artırdı

İş Yatırım Menkul Değerler’in solo net kârı yıllık yüzde 82 artışla 87,8 milyon TL olurken öz kaynak kârlılığı yüzde 19 olarak gerçekleşti. Konsolide net kârı ise geçen yıla göre yüzde 33 artış göstererek 53,9 milyon TL oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

2016 yıl sonu finansal sonuçlarını açıklayan İş Yatırım Menkul Değerler’in (ISMEN) solo net kârı yıllık yüzde 82 artışla 87,8 milyon TL olurken özkaynak kârlılığı yüzde 19 olarak gerçekleşti. Konsolide net kârı ise geçen yıla göre yüzde 33 artış göstererek 53,9 milyon TL oldu.

İş Yatırım kuruluşunun 20. yılı olan 2016’da küresel para politikaları, döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar, jeopolitik gelişmeler ve yoğun siyasi gündem ortamında, farklı faaliyet alanlarından dengeli gelir elde etme özelliği ile büyümeye ve kâr açıklamaya devam etti.

İş Yatırım Genel Müdürü Rıza Kutlusoy konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

Farklı coğrafya ve faaliyetlerden dengeli gelir yaratabilme kabiliyetimiz, özellikle dalgalı dönemlerde operasyonel ve finansal performansımızın sürdürülebilir kılınmasında en önemli etkendir. ISMEN’in 2016 yılında yatırımcısına BIST 100 Endeksi’nin yüzde12 üzerinde kazanç sağlaması da başarılı performansımızı destekler niteliktedir. Verimlilik artışına verdiğimiz önem, bilanço kalitemiz, geniş ürün yelpazemiz ve risk yönetimi anlayışımızla 2017 yılında da iyi bir performans sergilemeyi hedefliyoruz.

Bu konularda ilginizi çekebilir