Jeep satış hedefini 2 milyon adede çıkardı

Jeep, büyümede hızlanıyor. 2015’te dünya genelinde 1.2 milyondan fazla satış yapan ve EMEA Bölgesi'nde son dört yıldır art arda satış rekoru kıran marka, 2018'de satış hedefini ise 2 milyon adede çıkardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EMRE ESER / FETHİYE

2016 yılı boyunca dünya genelinde 75. yaşını kutlamaya devam eden Jeep, etkinlik kapsamında Muğla-Fethiye rotasında basın mensuplarına yönelik off-road sürüş etkinliği düzenlendi. Jeep Marka Direktörü Türker Gürtekin, 2016 yılında Jeep Renegade, Cherokee ve Grand Cherokee modellerinin 75. yıl özel versiyonlarını satışa sunduklarını vurgulayarak, “Sınırlı sayıda ve özel üretim olan bu modellerin tamamı özel seriler için seçilmiş özel renklerle showroomlarımızda yerini aldı” dedi.

Gürtekin, "Marka, 2009'dan 2015 yılına kadar satışlarını 320 binden 1.2 milyona çıkarmayı başardı. Jeep'in 2015 yılında dünya çapında gerçekleştirdiği bu satış rakamı çok önemli. EMEA Bölgesi'nde son dört yıldır art arda satış rekoru kırıyoruz. Markanın 2018 yılı global satış hedefinin 2 milyon adet olması da bizi heyecanlandırıyor” diye konuştu.

Jeep satış hedefini 2 milyona çektiJeep satış hedefini 2 milyona çekti

 

Yeni modeller Türkiye'de satışları artıracak

Gelecek yıldan itibaren Compass gibi yeni modellerin de katılmasıyla Türkiye’deki satış adetlerinin daha da yükselmesini beklediklerini ifade eden Gürtekin, “Türkiye’deki satışların yüzde 55’lik bölümünü Jeep Renegade modeliyle yaptık. Benzinli otomatik Renegade ile önemli bir pazar başarısı yakaladık. Renagade bu yıl da bizim en çok satan modelimiz olacak. Ocak-eylül döneminde bin 150 adede yakın Renegade satışı gerçekleştirdik. 2016 yılında geçtiğimiz yıl ile paralel olarak 2 bin civarında Jeep Renegade’i yeni sahiplerine teslim etmeyi; markanın toplam satışlarında 2 bin 500 adede ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

320 kilometrelik parkur tamamlandı
 
Fethiye' de "Jeep 75. Yıl Zirve" organizasyonunda Jeep, toplamda 320 km'lik, arazi ve asfalt etaplardan oluşan doğal parkurlarda gerçekleşen sürüş etkinliğinde Wrangler Rubicon, Grand Cherokee, Cherokee ve Renegade modelleri ile tüm kabiliyetlerini sergiledi.

Off-road macerası Saklıkent’teki özel parkur alanı ile başladı. Jeep'ler, asfalt ve arazi etaplarından oluşan parkurun ilk etabı sonunda eşsiz doğası, manzarası, rüzgarı sabırla bekleyen yamaç paraşütçüleri ve 3 farklı atlama pisti ile dikkat çeken 1.969 metrelik Babadağ Zirvesi'ne ulaştı. Jeep modelleri dünyanın ender bulunacak güzellikteki cennetlerinden de biri olan Babadağ'ı takiben ana Roma antik yolları ve Gömbe Yaylası’nı aşıp Batı Toroslar dağ sırasının en yüksek tepesi olan 2.500 metrelik Seki-Akdağ zirvesine erişti.

Jeep 75. Yıl Zirve macerası finalde ise çam ormanlarını takiben, Fethiye İlçesi'nin yaklaşık 42 km. doğusundaki Yaka Köyü sınırları içerisinde yer alan ve Likya’nın en önemli yerleşimlerinden biri olarak kabul edilen Tlos Antik Kenti'ni de ziyaret ederek parkuru tamamladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir