KARDEMİR artık değeri yüksek çelik üretecek

KARDEMİR Genel Müdürü Demirel,"Artık sıradan çelikler değil, çok daha farklı, katma değeri yüksek vasıflı çelikler üreterek ülkemizin hizmetine sunuyoruz"dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KARABÜK - Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Genel Müdürü Fadıl Demirel, "Artık sıradan çelikler değil, çok daha farklı, katma değeri yüksek vasıflı çelikler üreterek ülkemizin hizmetine sunuyoruz" dedi.

Demirel, Karabük Üniversitesi ile KARDEMİR işbirliğinde fabrikada düzenlenen "Üniveriste-Sanayi İş Birliği Bilgilendirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye sanayisinin bilime muhtaç olduğunu söyledi.

Karabük’te gerçekleşen sanayi-üniversite işbirliğinin diğer sanayi ve üniversitelere örnek olmasını temenni eden Demirel, "Sanayileri bilimsel bir temele oturtmak zor iştir. Eskiden sanayilerde usta-çırak ilişkisi içerisinde yapılan işler bugün mühendis ve akademisyenlerin bilimsel katkılarıyla birlikte yapılmaktadır ve yapılması da gerekmektedir" diye konuştu.

Bilim için kapılarının her zaman açık olduğunu dile getiren Demirel, "Akademisyenlerimiz bizlerin baş tacıdır. Karabük Üniversitesi ile birlikte yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda fabrikamızın veriminde ciddi bir artış olmuştur. Beni en fazla heyecanlandıran bugün KARDEMİR'in içerisinde yapılmakta olan eğitim binamızdır. Böylelikle Karabük Üniversitesi akademisyenlerine ve öğrencilerine ikinci bir yer açmış olacağız ve bu bina sayesinde karşılıklı faydalarımızın artacağını da düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Demirel, Karabük Üniversitesi öğrencilerinin üniversitelerinde gördükleri teorik bilgileri fabrikalarında uygulamalı olarak görerek pratik yapacaklarını ifade ederek, "Karabük Üniversitesi ile birlikte oluşan sinerji ile yeniliğe ve gelişime açık çok güzel bir fabrika haline geldik. Artık sıradan çelikler değil, çok daha farklı, katma değeri yüksek vasıflı çelikler üreterek ülkemizin hizmetine sunuyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir