Karsan J10’un Çin’deki üretimi 2016’da başlayacak

Karsan ürünlerinin Çin’de üretilmesi amacıyla yeni bir şirket kurulması ve olası bir ortak girişim anlaşmasını kapsayan protokolün devamı niteliğinde ek bir protokol imzalandı. Protokole göre J10’un ilk test üretimi 1 Ocak 2016’da başlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Çinli Wuhan Zhong Yuan Bang Tai Investment Holding ile Karsan arasında J10 ve diğer Karsan ürünlerinin Çin’de üretilmesi amacıyla yeni bir şirket kurulması ve olası bir ortak girişim anlaşmasını kapsayan protokolün devamı niteliğinde ek bir protokol imzalandı. Protokole göre J10’un ilk test üretiminin 1 Ocak 2016’da başlaması ve ilk yıl yaklaşık 10 bin adet J10 üretilmesi öngörülüyor.

Karsan ile Wuhan Zhong Yuan Bang Tai Investment Holding (ZYBT) arasında 15 Mayıs’ta imzalanan J10 markalı minibüs üretimine ilişkin anlaşma sonrası ek bir protokol imzalandı. Karsan Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç ile ZYBT Yönetim Kurulu Başkanı Zhang Xuexin tarafından imzalanan ek protokole göre Karsan Çin’de kurulması planlanan yeni şirkete yüzde 35 ortak olacak. Yapılan anlaşmaya göre 15 Ekim’e kadar joint venture anlaşmasının imzalanması, deneme üretimine 1 Ocak 2016’da başlanması ve 1 Mart 2016’da da seri üretime geçilmesi hedefleniyor. İlk yıl yaklaşık 10 bin adet J10 araç üretilmesi planlanırken bu üretimin kısa vadede 20 bin adedin üzerine çıkması öngörülüyor.

Karsan Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, “Bu Ek Protokol’ün önemi, Türk otomotiv sanayinin kendine ait bir ürününün fikri mülkiyet haklarının ve teknolojisinin transferi ile dünyanın en büyük pazarı ve üretim merkezi olan Çin Halk Cumhuriyeti’nde üretilmesi konusunda öncülük yapmasıdır” dedi.

İmzalanan Ek Protokol’e Xianning Hükümet Parti Üyesi ve Ekonomik Kalkınma Bölge Komite Başkanı Wang Fanfei tanık sıfatıyla imza attı. İmza törenine şahitlik etmek üzere Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Çin Komünist Partisi Hubei Eyalet Komitesi Parti Sekreteri Li Hongzhong hazır bulundu. Karsan, 1981 yılından bu yana yüzde 100 yerel sermayeyle ticari araç üretiyor. 2009 yılında belirlediği “Sınırsız Ulaştırma Çözümleri” vizyonu doğrultusunda, binek araçtan otobüse, minivandan ağır kamyona geniş bir yelpazede ürün geliştirip üretmeyi hedefleyen Karsan; bugün Bursa’da yer alan tesislerinde lisans altında Hyundai Truck HD75/35 hafif kamyonlarını, BredaMenarinibus marka otobüslerini ve kendi markası altında JEST’i üretiyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir