KasapDöner, Anadolu'ya İzmir'den açılacak

Franchise olarak büyümeyi planlayan KasapDöner, bu yıl 75 milyon lira ciro hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KEZBAN KARABOĞA

İZMİR - Bünyesinde KasapDöner, KöylüGüzeli ve İkiSatır markalarını barındıran Global Restoran Yatırımları, Anadolu'ya İzmir'den açılacak.

İzmir'de düzenlediği basın toplantısında hedefleri hakkında bilgi veren Global Restoran Yatırımları Genel Müdürü Bahar Özürün, "Şu anda 38 restoranımız var. Temmuz sonunda 40 şube olacağız. Yılbaşına kadar da 65 şube hedefliyoruz" dedi.

Anadolu'da zincir döner restoranı bulunmadığına dikkat çeken Özürün, "KasapDöner markamızla hızlı bir büyüme trendi içindeyiz. İzmir'de KasapDöner dışında İkiSatır restoranımız da var. İkiSatır, steak house markamız. Bunda da Anadolu'ya açılmayı İzmir'den başlattığımızı söyleyebiliriz" diye konuştu. Özürün, "Franchise olarak büyümeyi planlıyoruz. Yoğun teklif alıyoruz ama bizim için doğru yerde olmak çok önemli" dedi. 2014 yılında 12 milyon lira ciro yaptıklarını, 2015'te bunu 3'e katlayarak 36.5 milyon liraya ulaştıklarını anlatan Özürün, "Ciromuzu bu yıl ikiye katlayacağız, 75 milyon lira ciro hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Anadolu'dan başka, yurt dışında da yeni şubelerle büyümek istediklerini aktaran Özürün, "Şu an ABD, en büyük hedefimiz. New York'a gidiyoruz. Hamburgerin anavatanında ABD'lilere döner yedireceğiz. Amerikalılar et yemeği seviyorlar. Kira sözleşmesi için anlaşma sürecindeyiz. Dükkânımızın yeri belli. Bu yıl çıkmadan ABD'de de olacağız. Yakın gelecekte başka ülkelerde de KasapDöner markasını görebilirsiniz" diye konuştu.

Karkas etin kilosu 25 lirayı geçti böyle bir rakam dünyada yok

Türkiye kırmızı et piyasasını da değerlendiren Bahar Özürün, Türkiye'nin kırmızı et fiyatlarında ‘dünya şampiyonu' olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Karkas etin kilogram fiyatı 25 lirayı geçmiş durumda. Böyle bir rakam dünyada yok. Bunun en önemli sebebi, kırmızı et piyasasının dışa kapalı bir piyasa olmasından kaynaklanıyor. Et fiyatlarının daha makul seviyelere çekilmesinin en uygun yolu kırmızı et piyasasını dünyaya açarak alınacak vergilerle yerli hayvancılığın fonlanması."

Bu konularda ilginizi çekebilir