Kazak şirketin % 60'ını satın aldı

Abdi İbrahim, Kazakistan şirketi Global Pharm'ın yüzde 60'ını satın aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Abdi İbrahim, Kazakistan'ın en büyük şirketlerinden Global Pharm'ın yüzde 60'ını satın aldı ve üretim tesisi yatırımı için anlaşma imzaladı.
Abdi İbrahim açıklamasında, Abdi İbrahim'in, küresel oyuncu olma hedefi doğrultusunda önemli bir adım daha atarak, Kazakistan'ın önde gelen ilaç üreticilerinden Global Pharm'ın yüzde 60 hissesini satın aldığı bildirildi.
Abdi İbrahim, Kazak hükümetiyle off-take (Uzun Vadeli Tedarik) anlaşmasına sahip Global Pharm'a ortak olarak, bu anlaşma gereğince kurulacak GMP'ye (Good Manufacturing Practices - İyi İmalat Uygulamaları) uygun üretim tesislerini 2014 yılı sonuna kadar faaliyete geçirme sorumluluğunu da üstlendi.
Abdi İbrahim Başkanı Nezih Barut konuya ilişkin açıklamasında, ''Global Pharm ortaklığının yaratacağı sinerjiyle Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) pazarındaki etkinliklerini artırmayı hedeflediklerini belirterek, ''Bu ortaklıkla oluşacak yeni şirketin, 2019 yılında yaklaşık 85 milyon dolar ciroya ulaşmasını hedefliyoruz'' dedi.
Yeni oluşumda, Abdi İbrahim'in yüzde 60, Lancaster Group ve Dostar Holding'in sahip olduğu Alma Pharm Invest LLP'nin ise yüzde 40 hissesi bulunuyor.
Abdi İbrahim bu ortaklıkla, Kazakistan'da halen serbest piyasada devam etmekte olan faaliyetlerini kamu ihale piyasasında da geliştirmeyi hedefliyor.
Abdi İbrahim Global Pharm LLP ismi altında faaliyet gösterecek olan firma, gerek Abdi İbrahim ve gerekse Global Pharm'ın portföyünde yer alan ve geniş bir tedavi alanını kapsayan ürünlerin üretim ve pazarlamasını yapacak.
TUSKON tarafından 12-13 Ekim tarihlerinde Cevahir Otel'de gerçekleştirilen Türk Kazak İş Forumu programında yer alan yatırım tesisi imza töreni, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TC Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Kazakistan Endüstri ve Yeni Teknoloji Bakanı Aset İsekeşev'in yanı sıra Abdi İbrahim ve Alma Pharm üst yönetimi ile bürokrasi ve iş dünyasının önemli temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.
Bu konularda ilginizi çekebilir