Kent Sağlık Grubu, 120 milyon lira yatırımla onkoloji merkezi kuruyor

Kent Sağlık Grubu, kanser tanı ve tedavileri konusunda ABD'nin önde gelen kuruluşları ile yakın işbirliği gerçekleştirecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KEZBAN KARABOĞA

İZMİR - Kent Sağlık Grubu, İzmir Çiğli Kent Hastanesi'nin arkasındaki 18 bin metrekare kapalı alanda, yüksek teknolojili, tam donanımlı onkoloji merkezi kuruyor. Konusunda Ege Bölgesi'nin en kapsamlısı olacak merkez için 120 milyon lira yatırım yapılacak.

Merkezin temel atma töreninde konuşan Kent Sağlık Grubu Genel Müdürü Dr. Ruşen Yıldırım yeni yatırımla ilgili, "Burada hastayı her şeyden önce insan olarak gören, tanı ve tedavi süreçlerinin merkezine teknolojiden önce hastayı koyan bir anlayışın temelini atıyoruz" dedi. Kanser tanı ve tedavileri konusunda ABD'nin önde gelen kuruluşları ile yakın işbirliği gerçekleştireceklerini belirten Yıldırım, "Meme, akciğer, prostat ve kolon başta olmak üzere kanserin erken tanısında kullanılacak her türlü genetik testler dâhil kişiye özelleştirilmiş erken tanı programları bu merkezde kullanılacak" diye konuştu. Yıldırım, eksiksiz altyapı ve hastayı merkeze alan yaklaşımıyla Kent Hastanesi ve Onkoloji Merkezi'nin sadece İzmir'in değil tüm Türkiye hatta çevre ülkelerin de başvuracakları bir yer olacağını belirtti.

Kent Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Cem Bakioğlu, Kent Hastanesi daha kurulma aşamasındayken bir onkoloji merkezinin hayalini kurduğunu söyledi. Bakioğlu, "Kent Hastanesi sadece İzmir'in, Ege'nin değil Türkiye'nin bildiği, yurt dışına adını duyuran bir sağlık kuruluşu haline geldi. Bugün de kanserle mücadele için çok önemli bir merkezin temelini atıyoruz. Bayraklı'da bir poliklinik çalışmamız var. Balçova için de çalışmalarımız devam ediyor. Böylece kent merkezli üç poliklinikle hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi.

'İnciraltı'nı sağlık sektörüne açmak için çalışıyoruz'

Temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da sağlık sektörünün bir hizmet ve turizm sektörü olarak büyümesinin önemine dikkat çektiklerini söyledi. İnciraltı'nı sağlık sektörüne açmak için uğraştığını, tramvayın Ata Sanayi'ye uzaması için etüt çalışmalarının sürdüğünü belirten Kocaoğlu, "Kent Hastanesi yaklaşık 12 yıllık geçmişinde İzmir'de, Ege'de bilindiği her yerde güvenli olmayı, önce insan demeyi ilke edinmiş bir kurumumuz. İzmir adına İzmirli hemşirelerim adına teşekkür ediyorum" dedi. Çiğli'nin bir sağlık kenti olma yolunda ilerlediğini dile getiren Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan tramvayın bölge hastanesine kadar uzatılmasını talep etti. İzmir Vali Yardımcısı Celal Ulusoy ise "Kanserle mücadele tek devletin altından kalkabileceği bir mücadele değil. Bu hastalıkla mücadelede bütün kaynakları kullanmamız gerekiyor" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir