Klipssan’ı alan Yaykul, kapasitesini yüzde 40 artırdı

Başta otomotiv yan sanayi olmak üzere pek çok sektöre baskı, çekme, torsiyon, form yayları ile bağlantı klipsleri üreten Yaykul, 2018’i yatırımla geçirdi. Geçen yıl bünyesine Klipssan firmasını katan ve ardından Nilüfer’de yeni tesisine taşınan Yaykul, kapasitesini yüzde 40 artırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESRA ÖZARFAT

BURSA - Yay ve Klips San. Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Enver Kulu, iş dünyası için zor bir yıl olarak kabul edilen 2018’de tüm yatırımlarını tamamladıklarını ve 2019’da gelişeceğini öngördükleri iş hacmine hazırlıklı olduklarını söyledi. 1.5 milyon lirayı aşan yatırımla 4 bin metrekarelik alanda faaliyete başladıklarını belirten Kulu, hem makine parkını genişlettiklerini hem de kendi sektöründe faaliyet gösteren Klipssan firmasını bünyelerine katarak ürün çeşitliliğine gittiklerini aktardı. Kulu, “Ürün gamında yay ve klips temelinde ürün çeşitlendirmesine gittik. Makine alternatiflerini genişlettik. Pres aldık ve kalıphanemizi geliştirdik. 2019’dan umutluyuz. Tüm yatırımlarımızı tamamladık ve pazarın da iyileşmesiyle birlikte iş hacmimizin artacağını öngörüyoruz” dedi.

İhracata ağırlık verecek

Ağırlıklı otomotiv endüstrisi olmak üzere beyaz eşya, elektrik, makine, mobilya gibi pek çok sektöre yay ve klips üretimi yaptıklarını hatırlatan Enver Kulu, otomotiv sektörünün iş hacminde yüzde 70 ağırlığa sahip olduğunu kaydetti. Özellikle TIER1 seviyesindeki büyük yan sanayilere üretim yaptıklarını aktaran Kulu, ihracat çalışmalarına da başladıklarını duyurdu. Mart ayında Almanya’da yapılacak olan bağlantı elemanları fuarına katılımcı olarak gitmeye hazırlandıklarını dile getiren Enver Kulu, halihazırda yüzde 5 olan ihracat oranlarını da kuracakları iş bağlantılarıyla yüzde 30’a çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti. Kulu, “Yurt dışı fuarlara ağırlık vererek ihracat payımızı artırmayı hedefliyoruz. Pazarlama birimizi de genişleteceğiz. İngiltere’de otomotiv sektörüne 7 yıldır yay gönderiyoruz. Almanya’ya da ürün veriyoruz. Ayda 10 milyon adet klips ve yay üretiyoruz. 10 milyon adet üretim için daha kapasitemiz var” diye konuştu. Kulu, otomasyona yönelik teknolojik altyapılarını da geliştirmek için çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Bu konularda ilginizi çekebilir