Mahkemeden ihale yasağına iptal

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.’ye yönelik kamu ihale yasağı kararı Ankara 12. İdare Mahkamesi tarafından oybirliği ile iptal edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Doğan Holding, 2009 yılında 'müşterek yöneten' sıfatıyla ortak olduğu Petrol Ofisi'ne bir yıl süreyle getirilen kamu ihale yasağının kaldırılması kapsamında, Ankara 12. İdare Mahkemesi'nin şirket

lehine yasağının kaldırılmasında "ısrar etme" kararı verdiğini belirterek, yasaklamanın kaldırılması için gerekli başvuruların yapılacağını açıkladı.

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, “Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın 21.04.2009 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan, Petrol Ofisi AŞ (yeni unvanı: OMV Petrol Ofisi A.Ş.) ve Petrol Ofisi A.Ş.’nin ortağı olduğu sekiz şirket ile o tarih itibariyle Petrol Ofisi AŞ’de ‘müşterek yöneten’ sıfatıyla ortak olan Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ’nin bir yıl süre ile ‘kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmasına’ dair kararının iptali istemiyle açtığımız davada, Ankara 12. İdare Mahkemesi’nin 11.11.2009 tarihli kararı ile dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasını takiben, anılan Mahkeme 27.05.2010 tarihli kararı ile dava konusu işlemi iptal etmiştir” denildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir