Maliyetleri düşürüp yatırıma hız verdi ciro %20 arttı

Makine yatırımına hız veren Anılsan Havlu, entegre tesis haline geldi. Bu yıl yüzde 25 büyüme hedefleyen firma, Rusya’da dev bir perakende zinciri ile anlaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN

BURSA - Üretimde kalite ve hızı artırmayı hedefleyen Anılsan Havlu son iki yılda toplam 4 milyon TL’lik makine yatırımı yaptı. Anılsan Havlu Yönetim Kurulu Üyesi Burak Anıl, 2012 yılındaki 2 milyon 500 bin TL’lik makine yatırımının ardından son bir yıl içinde 1.5 milyon TL’lik tezgah ve büküm makinesini de bünyelerine kattıklarını söyledi. İlave yatırımlarının devam edeceğinin bilgisini veren Anıl, “Üretimi artırmadan kaliteye yönelik yatırımlara ağırlık veriyoruz. Çağa ayak uyduruyoruz ve maliyetleri düşürüyoruz. Boyahane ile ilgili de yatırım planlıyoruz. Şu an aylık üretim miktarımız 120 ton. Geçtiğimiz yıl ciroda yüzde 20 artış sağladık. Bu yılki büyüme hedefimiz ise yüzde 25 civarında. Boyahanesinden konfeksiyonuna kadar tam bir entegre tesisiz. Özellikle oteller için havlu ve bornoz tedariği sağlıyoruz” dedi.

Burj Al Arab'a havlu üretti

1975 yılında kurulan firmanın bugün toplam 20 bin metrekare alanda 160 çalışanla faaliyet gösterdiğini anlatan Anıl, üretimin yüzde 70’ini ihraç ettiklerini ve Almanya ile Hollanda’nın başlıca pazarları arasında bulunduğunu aktardı. Son olarak mevcut pazarlarından Rusya’da büyük bir mağaza zinciriyle anlaştıklarına dikkati çeken Anıl, “Bu yıl itibariyle Rusya’ya yüksek adetlerde havlu göndermeye başladık. Büyük ve gelişen pazar konumunda olan Rusya’da yakaladığımız potansiyeli değerlendirmek istiyoruz. Hedefimiz, ihracat odaklı büyümek” diye konuştu.

Anıl, Radisson Hotels’in listeli tedarikçisi olduklarını ve geçtiğimiz yıl Jumeirah Group bünyesindeki Dubai’deki Burj Al Arab’a havlu ve bornoz tedariği sağladıklarını anımsattı. Ar-Ge’ye verdikleri önem doğrultusunda bambu mikro tarzı havluyu ürünleri arasına kattıklarını dile getiren Anıl, müşteriye özel ürünler ve kendilerine ait koleksiyon çalıştıklarını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir