Marmarabirlik, bu yıl 6 bin ton ihracat hedefliyor

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa, geçen yıl ihracatta yakalamış oldukları yüzde 55 büyümeyi sürdürülebilir kıldıkları taktirde hedefe ulaşmanın mümklün olcağını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 2013 yılında birliğin ihracatta yüzde 55 büyüme gerçekleştirdiğini, 5 bin ton ihracatla 25 milyon dolar döviz girdisi sağladığını belirterek, bu yıl 6 bin ton ihracat hedeflediklerini bildirdi.

Asa, yaptığı yazılı açıklamada, bir süre önce Almanya'da, Danimarka, İsviçre, İngiltere, Avusturya, Hollanda, Belçika, Fransa ve ev sahibi ülkenin de bulunduğu 16 bayi temsilcisiyle bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Avrupa'da tek distribütörlük yerine çoklu bayilik sistemine geçtiklerini, bunun sağladığı katkıyı kısa zamanda aldıklarını belirten Asa, "Ülkemize döviz girdisinin arttırılmasını, ortaklarımızın menfaatlerinin korunmasını ve daha fazla ürün alınmasını, değerli bayilerimiz ile de ticaret hacmimizin daha da arttırılmasını hedefleyerek, Marmarabirlik'in büyümesini amaçlıyoruz" ifadesini kullandı.

Asa, 2013 yılında 40 bin ton ve 130 milyon liralık ürün alımı gerçekleştirdiklerini, önceki yıllara göre tüm kalibrelerde dengeli bir stok yapısı oluşturduklarını vurgulayarak, ambalajlı zeytin satışında gerek yurt içinde gerekse yurt dışında bir rekora imza attıklarını kaydetti.  

Yurt içinde geleneksel kanalda yüzde 20, ulusal zincirlerde yüzde 46, ihracatta yüzde 44 ve genel toplamda da yüzde 31 oranında artış ile toplam 31 bin 500 ton hedefine ulaşılarak, ambalajlı zeytin satışında bir rekora imza atıldığını aktaran Asa, şöyle devam etti:

"2013'te ihracatta yüzde 55 büyüme gerçekleştirdik. 1 yılda 5 bin ton ihracatla 25 milyon dolar döviz girdisi sağladık. Bu ihracatta tarihimizin en yüksek miktar ve tutarıdır. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda bu rakamı 30 milyon dolara çıkarmaktır. Kaldı ki 2014 yılının ilk 5 ayında da bir önceki yılın  aynı dönemine göre yüzde 17 oranında artışla 14 bin ton satış gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Birliğimizin 2014 yıl sonu hedefi ise 6 bin ton ihracattır. Geçen yıl ihracatta yakalamış olduğumuz yüzde 55 büyümeyi sürdürülebilir kıldığımız taktirde  hedeflerimize ulaşmamız mümkün olacaktır. Görüldüğü üzere satış rakamları açısından parlak bir yıl geçirmiş bulunuyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir