Marmarabirlik ürün çeşitliliğiyle satışlarını artırdı

Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa, 4 yıl öncesine kadar Marmarabirlik'ten yapılan yıllık ortalama satış miktarı 23 bin tonlarda olduğunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA  - Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 4 yıl önce 23 bin ton olan senelik satış miktarını, ürün çeşitliliğini zenginleştirerek artırdıklarını ve 2014'te 36 bin tona ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi. 

Asa, yaptığı yazılı açıklamada, son 4 yılda Ar-Ge çalışmalarına ağırlık vererek özellikle ürün yelpazesini genişlettiklerini ve ambalajlarda yeni düzenlemelere gittiklerini belirtti.  

Söz konusu çalışmalarla kuru sele ürününde yıllık 2 bin tonun üzerinde satış gerçekleştirildiğini aktaran Asa, çeşnili zeytin, soslu zeytin, zeytin çikolatası ve son olarak "Ezber bozan lezzet" sloganıyla mortanem çeşidinin raflarda yerini aldığını vurguladı. 

Son yıllardaki satış verilerine değinen Asa, şunları kaydetti: 

"4 yıl öncesine kadar Marmarabirlik'ten yapılan yıllık ortalama satış miktarı 23 bin tonlardaydı. Pazarlamada yaptığımız çalışmalarla bu rakamlarda ciddi artışlar yaşandı. 2013 yılında toplam satışımız 32 bin 400 ton olarak gerçekleşti. Bu yılın 8 ayında ise 28 bin 500 tona ulaştık. Bu rakamlarla yıl sonu hedefimiz olan 36 bin ton ürün satışı gerçekleşeceği öngörülmektedir. Satış miktarlarının yükselmesindeki en önemli neden, planlı büyümedir. 2010 yılında değişim, dönüşüm, planlı büyüme hedefiyle çıktığımız bu yolda Ar-Ge çalışmalarına yaptığımız yatırımların sonuç verdiğini görmek bizleri daha da motive ediyor. Amacımız, müşteri memnuniyetiyle Marmarabirlik'in daha da büyümesi ve ortaklarına daha çok katma değer sağlamasıdır." 

 

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir