Maskat Havalimanı'nın yiyecek-içecek alanlarını işletecek

BTA, Umman'daki Maskat Havalimanı'nın yiyecek-içecek alanlarının 10 yıllığına işletmesi için açılan ihaleyi kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAV Havalimanlarına bağlı olarak uluslararası standartlarda yiyecek-içecek hizmeti sunan BTA, Umman'daki Maskat Havalimanı'nın yiyecek-içecek alanlarının 10 yıllığına işletmesi için açılan ihaleyi kazandı. 

Şirket açıklamasına göre, yurt dışındaki büyüme atağını Maskat Havalimanı ile sürdüren BTA, söz konusu havalimanının yiyecek-içecek alanlarının işletilmesi ihalesinde tercih edilen marka oldu. BTA böylece 7 ülkede 15 havalimanına ulaştı.

Maskat Havalimanı'nda toplam 3 bin 150 metrekare alanda 20 noktada faaliyet gösterecek BTA, 2017 yılında hizmet vermeye başlayacak. BTA, kendi konseptlerinin yanı sıra dünyaca ünlü zincir markaları da havalimanına taşımayı planlıyor.

Umman'ın başkenti Maskat'ın giriş kapısı olarak nitelendirilen havalimanı, 2015'te yaklaşık 9 milyon yolcuya hizmet verdi. Maskat Havalimanı'nın 2017'de 11 milyon yolcuya ulaşması öngörülüyor. Şirketin bu yeni operasyonda yaklaşık 200 kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.

"Dünyanın her yerinde tercih edilen bir marka haline geldik"

Açıklamada görüşlerine yer verilen BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, şunları kaydetti:

"İstanbul Atatürk Havalimanı'nda her gün farklı kültürlerden on binlerce misafirimize hizmet vererek edindiğimiz deneyimle dünyanın her yerinde tercih edilen bir marka haline geldik. Misafirlerimizin ihtiyaç ve beklentilerini yakından takip ederek uygun konseptler yaratıyoruz. Kendi markalarımızın yanı sıra iş ortaklarımızın alt işletmeleriyle oluşturduğumuz doğru mağaza karmasıyla hizmet sunuyoruz.

Daha önce Salalah Havalimanı'nda sunduğumuz hizmeti, Umman'ın başkenti Maskat'a da taşıyarak misafirlerimizi ağırlayacak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Şu an Türkiye'nin yanı sıra Makedonya, Gürcistan, Tunus, Umman, Suudi Arabistan ve Letonya'da faaliyet gösteriyoruz. BTA olarak uluslararası alanda büyümemizi sürdüreceğiz."

Bu konularda ilginizi çekebilir