Mercedes internetten satılacak

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Almanya'daki Daimler şirketinin, Mercedes marka araçlarını artık internetten satışa sunacağı bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

STUTTGART - Önde gelen otomobil üreticilerinden Almanya'daki Daimler şirketi, Mercedes marka araçlarını  internetten satışa sunacağını duyurdu

Daimler şirketinden yapılan açıklamada, internetten otomobil satışının yeni bir işletme stratejisi olduğu belirtildi. Yarından itibaren müşterilerin internete girerek istedikleri yeni aracı sipariş edebileceği belirtilen açıklamada, uygulamanın Hamburg'taki ana bayi üzerinden gerçekleştireleceği, fiyatların bayilerdeki fiyatlarla aynı olacağı vurgulandı. 

"www.connection-online.mercedes-benz.com" adresinden "A, B ve orta sınıf" modellerin satışının yapılacağı ifade edilen açıklamada, "C" sınıfının ise gelecek yıldan itibaren internetten satılacağı, yüksek sınıf araçların internetten satışının yapılıp yapılmayacağına ise söz konusu uygulamanın başarısına göre karar verileceği belirtildi. 

Mercedes'in Almanya'da 95 ticari partneri, 34 ana bayisi ve 700'e yakın yan bayisinin bulunduğu hatırlatılan açıklamada, Mercedes firmasının 2014 yılında 1,4 milyon yüksek sınıf araç satmayı planladığı da belirtildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Daimler şirketinin Müşteri Ağı Geliştirme Sorumlusu Andrea Finkbeiner Müller de araç satıcıları olarak yeni müşterilerle yeni tecrübeler edinmek istediklerini ifade etti. Öte yandan Mercedes'in rakibi  BMW, i3 model elektrikli araçlarını bir süredir internetten satışa sunuyordu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir