Merinos 500 mağaza açacak

Toplam 120 milyon euro yatırımla Torbalı’yı mobilya üretim üssü haline getiren Merinos Mobilya, büyümede çıtayı yükseltti. Halen 500 mağazası olan Merinos Mobilya, bu sayıyı 5 yılda bine çıkarmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SEDAT ALP

İZMİR - Yatırım tutarı 120 milyon euroyu bulan tesisi ile Torbalı’yı mobilya üretim merkezi haline getiren Merinos, halıda olduğu gibi mobilyada da iddialı. 2014’ü ihracatta yüzde 40 büyüme ile geçiren Merinos Mobilya, iç pazarda da sağladığı güçlü büyüme ivmesini, mevcut 500’ü aşkın mağaza sayısını 5 yılda bine çıkararak daha da yukarılara taşımayı hedefliyor. Başarılı bir yıl geçiren Merinos Mobilya, grubun diğer şirketlerinde olduğu gibi karının yüzde 15’ini çalışanlarına paylaştıracak. 

Halıda Türkiye’nin uluslararası markasını çıkarmayı başaran Merinos Grup, mobilyada da güçlü bir marka yaratma yolunda hızlı adımlar atıyor. İzmir Torbalı’da 120 milyon euro yatırım yaparak 750 bin metrekare açık alanda 130 bin metrekaresi kapalı bir tesis kuran Merinos Mobilya, burada dünyadaki son teknoloji ile bir evde ihtiyaç duyulacak her türlü mobilyayı üretiyor. Torbalı’daki tesisi tam entegre bir mobilya üretim üssüne dönüştürmeyi hedefl eyen Merinos, mobilyada dünya markası olmayı hedefl iyor. 

Merinos’un halıda olduğu gibi mobilyada da sektörün en büyüğü olmayı hedefl ediği için Torbalı’daki üretim üssünü büyük tuttuklarını vurgulayan Merinos Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Feza Çiftçi, tesisi kurmadan önce, 8 ay boyunca dünyadaki en iyi fabrikaları incelediklerini ve en son teknolojiye sahip fabrikayı İzmir’e kurduklarını söyledi. Çiftçi, Torbalı’da üretim tesisi ve Ar-Ge sisteminin yeni oturduğunu, artık iç ve dış pazarda agresif bir büyüme için çalışmaya başladıklarını belirterek, “Mobilya için 120 milyon euro tutarında yatırım yaptık. Pazardaki payımız biraz daha arttıktan sonra burayı tam entegre bir mobilya tesisine dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Torbalı tesislerimizde şu anda bir ev için gerekli tüm mobilya gruplarını üretiyoruz” diye konuştu. 

Merinos Mobilya’nın Türkiye’de 500’ün üzerinde mobilya mağazası bulunduğunu aktaran Feza Çiftçi, iç pazardaki büyümeye paralel olarak mağaza sayısını 5 yılda binin üzerine çıkaracaklarını söyledi. İç pazardaki büyümenin yanı sıra yurtdışı pazarlarda da güçlü bir marka olmak istediklerini vurgulayan Çiftçi, “Mobilya ihracatımız da hızla artıyor. 2014 yılında bir önceki yıla göre ihracıtımızı yüzde 40 arttırarak 10 milyon doların üzerine çıkardık. Avrupa, Ortadoğu başlıca pazarlarımız. 2014 ihracat miktarı 10 milyon doların üzerinde gerçekleşti” dedi. 

Feza Çiftçi, Türkiye’de mobilya pazarının yüzde 30’unun markalı ürünlerin elinde olduğunu, pazarın yüzde 70’inin ise servis ve satış sonrası hizmeti veremeyen merdiven altı firmalar tarafından değerlendirildiğini vurguladı. ABD ve Avrupa’da markasız üretimin olmadığını, servis hizmeti olan ve garantili mobilyanın da Türkiye’de tercih edilmeye başladığını belirten Çiftçi, “Mobilyada da pazar lideri olmak istiyoruz” dedi.

Kârın yüzde 15’ini çalışanlarına paylaştıracak 

Merinos Grup’un, her yıl kârının yüzde 15’ini çalışanlarına paylaştırdığını hatırlatan Feza Çiftçi, Torbalı’daki yatırımlarını belirli bir seviyeye getiren Merinos Mobilya’nın da bu yıl kârının yüzde 15’ini çalışanlarına paylaştıracağı bilgisini verdi. Çiftçi, Merinos Mobilya’da 600 kişinin çalıştığını belirterek, “Mobilyada şimdiye kadar çok büyük yatırım yaptığımız için bu uygulamayı bu yıl ilk kez gerçekleştirmiş olacağız. 2014 yılında sağladığı karın yüzde 15’ini bütün şirket çalışanları arasında paylaştıracağız. Dolayısı ile biz hepbirlikte kazanıp, kazandığımızı paylaşıyoruz. Halıda Gazantep’te 5 yılını dolduran herkese 132 metrekare büyüklüğünde daire veriliyor. Bu uygulamayı burada da hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir