Mesa’nın yurtdışı yatırımları 1 milyar doları aştı

Dünya Gazetesi - Leyla İlhan

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Leyla İLHAN

Gayrimenkul sektöründeki faaliyetleri 50 yıla dayanan Mesa, bir taraftan yurtiçinde yeni projelerini görücüye çıkarırken, bir taraftan da yurtdışı çalışmalarına ağırlık verdi. Şirket Polonya pazarına ek olarak Kanada, Rusya, Cezayir ve Özbekistan’da yeni yatırım kararı aldı.

Beykoz’da yapılan Mesa Çubuklu 28 projesinin tanıtım toplantısında konuşan Mesa Genel Müdürü Mert Boysanoğlu, “Şirket olarak hep müteahhitlik hizmetlerinin genel ciro içindeki payını arttırmak istiyorduk. Bu amaçla yurtdışında ektiğimiz tohumlar yeşermeye başladı. 5-6 ay önce Özbekistan’da 700 ile 800 milyon dolarlık bir konut işi aldık. Cezayir’deki işlerimize hız kesmeden devam edeceğiz. Rusya’ya ilk giden şirketlerdendik. Şimdi yeniden bu pazara dönüyoruz. Ayrıca Kanada’da bir otel satın almıştık. Şimdi burada 100 ila 120 milyon euroya 2 yıldır üzerinde çalıştığımız bir konut projesi yapacağız. Polonya’da da yatırımlarımız sürecek. Polonya’da Nurol’la birlikte yeni bir arsa satın aldık. Orada da 150 milyon euroya satın aldığımız arsaya konut projesi yapacağız” diye konuştu. Halihazırda 12 şantiyede 8 ila 9 milyar liralık işlerinin sürdüğünü anlatan Boysanoğlu, Beykoz Çubuklu bölgesine yaptıkları yatırımları da sürdüreceklerini söyledi. Boysanoğlu, bölgeye yapacakları yatırım tutarını 1.5 milyar TL olarak açıkladı.

1 yıl içinde teslim edilecek

6 bloklu 80 bağımsız bölüm ve 1 ticari alanı ile butik bir yaşamın kurgulandığı Mesa Çubuklu projesinde inşaatın yüzde 50’ye geldiğini açıklayan Mesa Satış ve Pazarlama Koordinatörü Kadir Yılmaz ise, “1+1, 1+1 çatı dubleksi, 2+1, 2+1 dubleks, 2+1 çatı dubleksi, 3+1, 3+1 çatı dubleksi, 4+1 bahçe dubleksi ve 4+1 çatı dubleksi seçeneklerinin olduğu projemizin üçte biri satıldı" dedi. Yılmaz, Ekim 2019’da teslim edilecek projede dairelerin 1 milyon 359 bin TL ile 4 milyon 493 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulacağını kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir