Metro HORECA Festivali’nin son durağı Bursa oldu

Metro Toptancı Market, yerel değerleri Bursalı müşterileriyle buluşturdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEHRA ORUÇ

BURSA - Türkiye’yi adım adım gezerek yerel değerleri profesyonel müşterilerle buluşturan Metro HORECA Festivali’nin yeni durağı Bursa oldu.

Metro Toptancı Market’in gastronomi profesyonelleriyle yerel değerleri ve profesyonel müşterilerine sunduğu çözümleri buluşturmak amacıyla Türkiye çapında düzenlediği HORECA Festivali devam ediyor. Nisan ayında Samsun’da başlayan Metro HORECA Festivali, Bursa Nilüfer mağazası ile sürdürüldü. Gün boyu düzenlenen etkinlikler ve açılan stantlarla profesyonellerin hayatını kolaylaştıracak çözümleri tanıtıldı. Festival kapsamında Bocuse d’Or Şefi Volkan Karataş tarafından mağaza içerisinde yer alan mobil mutfakta tadım aktiviteleri gerçekleştirildi. Şef Karataş, Taze Rezene Çorbası, Erzincan Tulum Peynirli Brushcetta, Domates Mücveri, Nar Ekşili Tütsülenmiş Firik Salatası gibi yerel lezzetlerle harmanlanmış yemekler hazırlayarak, konuklarına ikram etti.

460.jpg

Metro Toptancı Market Bursa Mağazası İşletme Müdürü Halil Yanar, “ülkemizde yetişen ürünlere dair bir lezzet haritası oluşturmak hem de yerel üreticiyi desteklemek amacıyla ‘Coğrafi İşaretli Ürünler’ projemizi yürütüyoruz. Türkiye’nin yerel lezzetlerini dünyaca ünlü ‘yıldızlı’ şeflerin mutfağına sokmayı hedefliyoruz. Mağazalarımızda bulunan ürünlerin yüzde 97’si Türkiye’de üretilir. Bursa mağazalarımızda İnegöl köftesi, Mustafakemalpaşa tatlısı ve Gemlik zeytini satışlarımızla yine yerel ürünleri destekliyoruz. Şehrimizdeki hotel, restoran ve cafe işletmecileriyle birlikte keyifli bir festival yaşadık. 30 bin kayıtlı müşterimizin yüzde 50’sini festivalimize davet ettik. Yoğun katılım sağlandı. Bu etkinliği her yıl düzenlemeyi planlıyoruz” diye konuştu. 25 yıldır var oldukları Bursa’da esnaf dostu satışlara imza attıklarını ifade eden Yanar, ürünlerinde kaliteye değer verdiklerini ve TÜBİTAK tarafından denetlendiklerini bildirdi.

İlk olarak Samsun’da başlayan, sırasıyla Ankara, Adana, Gaziantep, Kayseri, Konya, Alanya, Antalya, Denizli, Bodrum, İzmir ve Eskişehir’de profesyonelleri ağırlayan Metro HORECA Festivali; Bursa’dan sonra Kağıthane/İstanbul ve Kozyatağı/İstanbul mağazaları ile devam ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir