Migros "BİST Sürdürülebilirlik Endeksi"nde

Migros, endekse perakende sektöründen tek marka olarak katılmaya hak kazandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Migros, Borsa İstanbul'un (BİST) BİST30'daki şirketler arasında yaptığı incelemeyle oluşturduğu Türkiye'nin ilk "BİST Sürdürülebilirlik Endeksi"nde yer alan 15 şirketten biri oldu. Migros, endekse perakende sektöründen tek marka olarak katılmaya hak kazandı. 

Şirketten yapılan açıklamaya göre, tüm iş süreçlerini ekolojiyi ve ekonomiyi dikkate alarak gerçekleştiren, "iyi gelecek" mottosuyla müşterilerine en taze ürünleri en hızlı şekilde sunan Migros Ticaret AŞ, Türkiye'de ilk kez oluşturulan "BIST Sürdürülebilirlik Endeksi" içinde perakende sektöründen tek marka olarak yer aldı. 

BIST Sürdürülebilirlik Endeksi, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan ve Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Yılmaz'ın katıldığı törende açıklandı. 

Borsa İstanbul'daki törende, BİST 30'da yer alan ve incelemeye tabi tutulan şirketler arasında kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst düzeyde olan 15 şirket, tarafsız bağımsız kriterlerle ölçümlenerek, BİST Sürdürülebilirlik Endeksi'ne girmeye hak kazandı. 

Perakende sektöründen tek firma olarak Migros Ticaret AŞ'nin bulunduğu endeks, şirketlerin küresel ısınma, biyo çeşitlilik, doğal kaynakların verimli kullanımı, su kaynaklarının azalması, iş sağlığı ve güvenliği, istihdam, tedarik zinciri, şirket kurumsal yönetişimi gibi Türkiye ve dünya için önemli olan sürdürülebilirliğe ilişkin meselelere nasıl yaklaştıklarını ortaya koyuyor. 

Endeks ayrıca faaliyet ve kararlarının bağımsız bir gözle değerlendirilmesini sağlıyor. 

Yatırımcıların sürdürülebilirlik ve kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerini benimseyen şirketleri ayırt eden BIST Sürdürülebilirlik Endeksi, bu şirketlere yatırım yapılmasını sağlayan bir araç olma özelliğini de taşıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir