Mobiliz'den 5 milyon dolarlık araç takip yazılımı ihracatı

Mobiliz Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aydoğan, Türkiye'de araç takip sistemi kullanıcıları sayısının 1 milyonu aştığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


BÜŞRA KOSİF

ANKARA - Araç takip sistemlerinin sağladığı faydaların, tüm işletmeler tarafından erken fark edilmesi ve bunun GSM operatörlerince de desteklenmesinin Türkiye'yi Avrupa'nın en hızlı büyüyen pazarı durumuna getirdiğini söyleyen Mobiliz Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aydoğan, Türkiye'de araç takip sistemi kullanıcıları sayısının 1 milyonu aştığını vurguladı. Sistemin faydalarının giderek daha fazla anlaşılmasıyla hızla büyüyen pazarın, pek çok girişimciyi bu alana yatırım yapmaya teşvik ettiğini anlatan Aydoğan, "Pazarda kurulu sistem sayısı 1 milyonu aştı ve yılda 200-250 bin arası büyümeye devam etmekte" dedi.

Çoğunluğu, tanınmış sektör lideri olan firmalardan oluşan 15 binin üzerinde müşteriye 300 binin üzerinde sistem kurulumu yaptıklarını belirten Aydoğan, "Yurtdışında da sektörün en büyük teknoloji ihracatını gerçekleştirdik ve ülkeye 5 milyon doların üzerinde döviz kazandırdık. Ar-Ge konusunda mevcut çalışmaları 'Gelecek Nesil' diye adlandırdığımız arayüz ve arkasında yüksek performanslı çalışan bir sistem altyapısı üzerinde yoğunlaştırdık" diye konuştu.

Seçilen firmanın Ar- Ge'ye yatırım yapması önemli

Henüz yatırım yapmamış işletmelere seslenen Aydoğan, "Seçtikleri firmanın kalıcı olması, ArGe'ye yatırım yaparak sunmakta oldukları sistemi son teknolojiye göre sürekli geliştirmesi, abone sayısı arttıkça büyüyen sistemin gereksinimi yeni altyapı yatırımlarını yapabilecek finansal güçte olması, kullandığı tüm yazılım ve haritalarının izinli ve lisanslı olması önem arz etmektedir" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir