Nidapark'ın 5 projesinde hedef, 10 milyarlık satış

Lüks ofis projelerinin ardından konutta da iddialı yatırımlar yapan Tahincioğlu, Başakşehir’deki Nidapark projesini satışa çıkardı. Firma, önümüzdeki 3 yıl içinde 5 projede 10 milyar liralık satışa ulaşmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

yavuz-karaman-012.png

Kent Gıda’daki hisselerini sattıktan sonra gayrimenkule odaklanan Tahincioğlu, ağırlık verdiği ofis projelerinin ardından konutta da dolu dizgin gidiyor. Son olarak Başakşehir’deki Nidapark projesine satışa çıkaran Tahincioğlu önümüzdeki 3 yıl içinde toplam 10 milyar liralık satış hedefliyor.

Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, Başakşehir projesinin 400 milyon liralık satış değerine sahip olduğunu belirterek, önümüzdeki dönemde 5 ayrı projede en az 10 milyar liralık satış yapmayı planladıklarını söyledi. Tahincioğlu, sektörde önümüzdeki dönemde büyük oyuncuların daha büyük ölçeklere ulaşacağını, küçük firmaların ise yavaş yavaş sektörden çekileceğini belirterek, “Biz gayrimenkul sektöründe önemli işler yapıyoruz. Sektöre ilk girdiğimizde 700 milyon dolarlık hedef koymuştuk. Bu rakamı bile çok bulanlar olmuştu. Şimdi koyduğumuz hedef sektördeki yerimizi göstermesi bakımından önemli” dedi.

Özcan Tahincioğlu, satışını sürdürdükleri projelerdeki satış oranının yüzde 95’e ulaştığını belirterek, “Bu bizim ve alıcılar için çok önemli bir gösterge. Genellikle ilk 3 ay içinde satışların çok büyük bölümünü tamamlıyoruz” diye konuştu. Nidapark Başakşehir projesinde de şimdiden yoğun talep aldıklarını ifade eden Tahincioğlu, “Projedeki 374 konut için 500 ön talep topladık. Bunların 120’si şimdiden satışa döndü. 48 ticari üniteyi de konutlarla birlikte satışa çıkardık ve talepler gelmeye başladı” dedi.

Özcan Tahincioğlu, İstanbul’da yıllardır beklenen gayrimenkul fırsatının Başakşehir’de ortaya çıktığını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Başakşehir, Tahincioğlu gibi ayrıcalıklı projelere imza atan bir gayrimenkul şirketi için, emlak yatırımı yapmak adına önemli bir seçenekti. Bölge ulaşım ve altyapı yatırımlarıyla her geçen gün değer kazanıyor. Avrupa yakasının en fazla yatırım yapılan bölgelerinden biri olan Başakşehir, ideal şehir hayatının nasıl olması gerektiğinin bir örneğini oluşturacak. Tahincioğlu olarak biz, bu lokasyonun ve özelliklerinin değerini anlayan, standartlarını daha da yükselten, mimarisiyle, konumuyla, kalitesiyle Nidapark Başakşehir projemizle müşterilerimize her zaman olduğu gibi ayrıcalıklı bir hizmet sunacağız.”

İstinye’ye 2016’da başlıyor

Diğer projeleri hakkında bilgi veren Özcan Tahincioğlu, Başakşehir’de başka projeler yapacaklarını belirterek, İstinye’deki projenin ise 2016’nın ilk yarısında başlayabileceğini söyledi. Bunların dışında Yenisahra ve Beykoz’da proje hazırlıkları yaptıklarını anlatan Tahincioğlu, Bağdat Caddesi’nde 15 binayı yıktıklarını ve kentsel dönüşüm yaptıklarını da söyledi.

BÖLGENİN İLK YEŞİL PROJESİ

Tahincioğlu Gayrimenkul Genel Müdürü Alpaslan Çalım, projenin Özgüven Mimarlık tarafından çizildiğini belirterek, 5 blok ve 374 adet dairenin yer aldığı ve büyüklükleri 88 -314 metrekare arasında değişen Nidapark Başakşehir’de, 2+1, 3+1 ve 4+1 gibi farklı daire seçenekleri bulunduğunu söyledi. Projenin yüksek tavan, yere kadar pencere ve balkonlarıyla dikkat çektiğini anlatan Çalım, çevreye duyarlı şekilde projelendirilen Nidapark Başakşehir, bölgenin ilk LEED sertifikalı projesi olacağını söyledi. Çalım, projeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Daire fiyatlarının KDV dahil 459.000 TL’den başladığı Nidapark Başakşehir projemizi Ekim 2017 tarihinde teslim edeceğiz. Metrekare fiyatlarımız yüzde 1 KDV dahil 3 bin 600 liradan başlıyor. Satışlarda Halk Bankası, İş Bankası, Vakıf Bank, Türkiye Finans Bankası, Fibabank’tan 120 aya kadar kredi seçenekleri sunuyoruz.”

Bu konularda ilginizi çekebilir