Nürnberg metrosunun yürüyen merdivenleri İzmirli Löher’den

Üretimini 2012’den bu yana İzmir Serbest Bölgesi’nde sürdüren Löher, Almanya’nın Nürnberg kentindeki metronun yürüyen merdivenlerini yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BEYZA COŞKUNTÜRK

Almanya’nın Nürnberg kentindeki metronun yürüyen merdivenlerini İzmirli Löher firması yapacak. Üretimini 2012’den bu yana İzmir Serbest Bölgesi’nde sürdüren Löher Asansör ve Yürüyen Merdiven, 51 yıldır asansör, 21 yıldır da yürüyen merdiven üretimi gerçekleştiriyor.

Nürnberg Metrosu’nda kullanılacak yürüyen merdivenlerin yüklemeleri nedeniyle düzenlenen törende Almanya’daki metrolara şu ana kadar 33 yürüyen merdiven gönderdiklerini ve iki yürüyen merdivenin de yolculuğuna başladığını söyleyen Löher Asansör ve Yürüyen Merdiven Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aktaş, “Nürnberg’de yapımı devam eden metro projesini yapan şirketle 35 adet yürüyen merdivenlik anlaşma yaptık. Son 2 parçayla birlikte sipariş tamamlanacak. Böylelikle Almanya’ya yapılan ihracat bu yıl 1 milyon euroya ulaşacak. Ayrıca İngiltere’ye de 20’ye yakın yürüyen merdiven gönderdik ve bu sayı 30’a tamamlanacak” dedi.

Şirketin 2000’li yılların başında Türkiye’nin ilk yürüyen merdiven ihracatçısı olduğunu ifade eden Aktaş, “Şu ana kadar ürettiğimiz ürünler 15 ülkede başarı ile kullanılıyor. Avrupa’nın sektördeki 5 büyük üreticisi arasında yer alıyoruz. Yerli tasarım ve teknoloji ile asansör ve yürüyen merdiven üretiyoruz. Fabrikamızda 250 kişi çalışıyoruz. Son yıllarda gelişen yürüyen merdiven pazarı için de Ar-Ge çalışmaları sonucu özgün tasarımlı ürünler geliştirdik. Yılda 300 merdiven üretiyoruz ve yarısını ihraç ediyoruz. Ürünlerimiz 35 bin eurodan başlıyor ve isteklere göre şekilleniyor. Şimdiye kadar 20 milyon euroluk yatırım yaptık. Türkiye’nin hala yatırıma ve ithalatı önleyecek ürünleri yapmaya ihtiyacı var” diye konuştu.

Başka Avrupa ülkelerinden talep almaya devam ettiklerini aktaran Aktaş, Londra’daki Stansted Havaalanı için 50 yürüyen merdivenlik siparişi yetiştirmeye çalıştıklarını ve bu yıl ikisini göndereceklerini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir