Ontex Group, halka arzdan 325 milyon euro gelir elde etti

Ontex Group, NV Belçika Borsası Euronext’te 33 milyon 135 bin 971 adet hissesini halka açtı. Bu halka arzdan 325 milyon euro gelir elde etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hijyenik ürünler üreticisi Ontex Group, NV Belçika Borsası Euronext’te 33 milyon 135 bin 971 adet hissesini halka açtı. Türkiye pazarında Canbebe, Canped ve Helen Harper markalarıyla tanınan Ontex, halka arzdan 325 milyon euro gelir elde etti. 

Ontex’in hisse başına halka arz fiyatı 18 euro olarak gerçekleşti

Goldman Sachs Capital Partners ve Texas Pacific Group (TPG) tarafından 2010 yılında satın alınarak global piyasalarda gücünü artıran Ontex Group’tan yapılan açıklamaya göre, Ontex’in hisse başına halka arz fiyatı 18 euro olarak gerçekleşti. Halka arz edilen hisselerin yüzde 3,9’unu temsil eden 1 milyon 300 bin 786 adet hissenin Belçikalı bireysel yatırımcılar tarafından satın alındığı açıklandı.

Bouaziz: Sürdürülebilir bir büyüme için çalışıyoruz

Ontex Group CEO’su Charles Bouaziz, Ontex’in Euronext’te halka arzının çalışanları, müşterileri, tüketicileri ve hissedarları için önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Halka açık bir şirket olarak finansal piyasaların desteği ile sürdürülebilir ve kârlı büyümeye devam edeceklerini ifade eden Bouaziz, Ontex’in önümüzdeki yıllarda da güçlü bir ortak ve işveren olarak hareket edeceğini belirtti.

Ontex Group’un son birkaç yılda hem organik hem de satın almalarla büyüdüğüne ve coğrafi varlığını sürekli genişlettiğine dikkat çeken Charles Bouaziz, “Dünyanın en önemli perakende zincirleri için ürettiğimiz özel markalı ürünlerin yanı sıra Ontex markalı ürünlerimizi de sürekli geliştiriyoruz. Müşterilerimize ve tüketicilerimize yüksek kaliteli ve yenilikçi hijyen çözümleri sunarak sürdürülebilir bir büyüme için çalışıyoruz” dedi. 

Akyıldız: Halka açık bir şirket olarak daha hızlı büyüyeceğiz

Ontex ME&A Genel Müdürü Özgür Akyıldız ise halka arzın Ontex için yeni bir başlangıç olduğunu söyledi. Halka açık bir şirket olarak daha hızlı büyüyerek yollarına devam edeceklerini ifade eden Özgür Akyıldız, şunları söyledi: 

“Ontex olarak Türkiye’de ISO 500 sanayi listesinde 255’inci sırada yer alıyoruz. Mensubu olduğumuz Ontex Group ile birlikte Euronext’te işlem görüyor olmamız bizler için gurur kaynağıdır.” 

BofA Merrill Lynch, Goldman Sachs International ve UBS Yatırım Bankası küresel liderliğinde gerçekleşen halka arzda, BofA Merrill Lynch, Goldman Sachs International, UBS Investment Bank ve JP Morgan ortak uluslararası bookrunner (konsorsiyum lideri) olarak yer aldı. TPG Capital BD LLC’nin uluslararası co-manager (ortak-yönetici) olarak görev aldığı halka arzda, KBC Securities ve Petercam join lead managers (müşterek kurşun yönetici) olarak underwriters görevini üstlendi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir