Özdilek'ten % 20 büyüme 250 milyon $ yatırım planı

Havlu üretimi ile başladığı iş hayatında perakende ve turizmle hızla büyüyen Özdilek, bu yıl 2013’ün de üzerinde, yüzde 20’lik büyüme hedefliyor. Şirketin Bursa’da yeni bir AVM, otel ve rezidans projesi var.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEHRA ORUÇ

BURSA - İstanbul AVM ve iş merkezi projelerini yıl sonuna kadar hayata geçirmeyi planlayan Özdilek, gelecek yıl Bursa projelerine başlayacak. Bursa için bir AVM ve otel-alışveriş merkezi-rezidansın bir arada sunulduğu kompleks projesinin olduğunu söyleyen Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, bu projelerin 250 milyon dolarlık yatırımla şekilleneceğini belirtti. İki adet dokuma tezgahı ve beş personel ile 1971 yılında Bursa’da havlunun ilk üretildiği adres olan Özdilek, son yıllarda yükselen bir ivme ile turizm sektörüne kanalize oluyor. Geçen yıl yüzde 16 büyüme kaydeden Özdilek, yıl sonuna kadar yüzde 20 büyüme hedefl iyor.

İstihdamı 6 bin 500’e çıkaracak

Hüseyin Özdilek, önceki yıl start verilen İstanbul Levent’te 250 milyon dolar maliyetli AVM ve iş merkezi yatırımının yılın son çeyreği itibari ile tamamlanacağını açıkladı. İstanbul’daki tüm projelerin hayata geçirilmesinin ardından Bursa’daki AVM ve kompleks projelerine başlayacaklarını belirten Özdilek, bu projeler içinse önümüzdeki yılı işaret etti. Özdilek, “Bursa Özlüce’de 20 bin dönümlük alanda konumlandırılacak olan AVM projemize gelecek yıl başlayacağız. Ardından da içinde AVM, otel ve rezidansların yer alacağı bir kompleks projesine başlayacağız. Bu yatırımların 250 milyon dolar maliyetle gerçekleşeceğini öngörüyoruz” dedi. Özdilek, söz konusu kompleks yatırımın önümüzdeki 4-5 yılı kapsayacağını da sözlerine ekledi.

Son 14 ayda 100 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerinin bilgisini veren Özdilek, yıl sonuna kadar 100 milyon dolar yatırım planladıklarını belitti. Son 2 yıldır İstanbul’daki yatırımlara odaklandıklarını vurgulayan Özdilek, “İstanbul Levent’teki iş merkezimizin ofislerini nisan ayında, otelimizi temmuzda, AVM projemizi eylül ayında hayata geçireceğiz” diye konuştu. Geçen yıl yaklaşık 500 kişi ile istihdama katkıda bulunduklarına da değinen Özdilek, çalışan sayısını yıl sonunda 6 bin 500’e çıkarmayı hedefl ediklerini söyledi.

Yurtdışına İngiltere ile açıldı, İran ve Bulgaristan’a da ulaştı

Özdilek, bugün yıllık 10 bin ton havlu ve 40 ton pamuk ipliği üretim kapasitesi, alışveriş merkezleri ve otel yatırımlarıyla Türk tekstil, perakende ve turizm sektörüne yön veren firmalardan. Türkiye’de 8 AVM, 6 hipermarket 34 yurtiçi ve 2 yurtdışı ev tekstili mağazasına ulaşan Özdilek, yurtdışındaki ilk perakende mağazasını 2011’de İngiltere’de açtı. Westfield Stratford City Alışveriş Merkezi’ndeki ilk Türk markası unvanının sahibi Özdilek, 2012’de Almanya’da açtığı 2 ev tekstili mağazasıyla da Avrupa’daki büyümesini sürdürüyor. Yurtdışındaki mağaza sayısını artırmayı planlayan şirket, kendi mağazasında üretimden doğrudan satış yapan dünyadaki ender firmalardan. Özdilek’in Bulgaristan, Karadağ, Azerbaycan, Kazakistan, Romanya ve İran’da da mağazaları bulunuyor. Turquality Marka Destek Programı kapsamındaki şirket, bu çerçevede İngiltere ve Almanya’da yapılacak tanıtımlarda da yer alacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir