PASHA Bank yönetiminde değişiklik

PASHA Bank Yönetim Kurulu'nda değişikliğe gidildi. Buna göre Farid Mammadov Yönetim Kurulu Üyesi ve Meriç Uluşahin Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. Yönetim Kurulu Başkanı olarak Jalal Gasimov ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak da Farid Mammadov görevlendirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan'ın dahil olduğu üçgende kurumsal ve ticari müşterilere sürdürülebilir bankacılık hizmeti veren PASHA Bank'ın Yönetim Kurulu'nda değişikliğe gidildi.

PASHA Bank'tan Kamuyu Aydınlatma Platformu'a (KAP) yapılan açıklamada, Yönetim Kurulu Üyesi olarak Farid Mammadov ve Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak Meriç Uluşahin'ın seçildiği; yeni Yönetim Kurulu Başkanı olarak Jalal Gasimov ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak Farid Mammadov görevlendirildiği belirtildi.

Meriç Uluşahin kimdir?

Bankanın yeni Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olan Meriç Uluşahin, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu. Uluşahin, 1987 yılında Akbank T.A.Ş.'de Müdür Yardımcısı olarak başladığı iş hayatına, 2002 yılında girdiği Şekerbank T.A.Ş.'de devam ederek, birçok üst düzey görevde yer aldı. 2008'de bankanın Genel Müdürü olarak atanıp Şekerbank Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Nisan 2014'ten Mart 2016'ya kadar Alternatif Bank A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Uluşahin, Ekim 2016'dan bu yana KentBank d.d. Hırvatistan Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmakta.

Farid Mammaodv kimdir?

Bankanın yeni Yönetim Kurulu Üyesi Farid Mammadov lisans eğitimini Bakü, Sosyal Yönetim ve Siyasal Bilgiler Enstitüsü'nde Siyaset Bilimi alanında tamamladı. Mammadov, Azerbaycan Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Akademisi'nden, Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans derecesi adlı. Bankacılık kariyerine 1999 yılında United Credit Bank CB'de Krediler Sorumlusu olarak başlayan Mammadov, 2001-2010 yılları arasında Bank of Baku OJSC'de Krediler Bölümü Direktörü ve son olarak CEO Vekili olarak görev yaptı. 2012 yılında PASHA Holding bünyesinde Risk Direktörü olarak görev yapmaya başlayan ve mevcut görevi ile birlikte PASHA Bank OJSC'de Yönetim Kurulu Üyeliği'ni Haziran 2013'e kadar sürdüren Mammadov, bu tarihten Şubat 2017'ye kadar Kapital Bank OJSC CEO Başvekili olarak görev yaptı. Mammadov, Şubat 2017'den bu yana PASHA Holding LLC CEO Vekili ve İş Kolları Grubu Direktörü olarak görev yapmakta.

Bu konularda ilginizi çekebilir