Petkim üretim kapasitesini yüzde 13 artırdı

Petkim üretim kapasitesini yüzde 13 artırdı. Yıllık brüt üretim kapasitesi 3.2 milyon tondan 3.6 milyon tona çıktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Petkim Etilen fabrikasındaki yatırımın devreye alınması ve aynı zamanda planlı bakım kapsamındaki duruşun sona erdiğini ve tesislerde entegre üretim faaliyetlerine başlandığını, yıllık brüt üretim kapasitesinin yüzde 13 artışla 3.6 milyon tona çıktığını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada yıllık üretim kapasitesini yüzde 13 artıran 115 günlük duruşunu tamamladığı belirtildi. Etilen ve PTA fabrikalarında 144 milyon dolar yatırımla gerçekleştirilen kapasite artışı sonrası yıllık brüt üretim kapasitesinin 3.2 milyon tondan 3.6 milyon tona çıktığı kaydedildi.  

Etilen Fabrikası'nda kapasite yıllık 520,000 tondan 588,000 tona çıktı

Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, ana ürün olan etilenin üretildiği Etilen Fabrikası kapasitesinin yıllık 520,000 tondan 588,000 tona ulaştığını, böylece enerji ve hammadde birim tüketimlerinin azaltıldığını, operasyonel verimliliklerin artırıldığını söyledi.  

"Goldman Sachs International ile Petlim Limancılık müzakereleri olumlu şekilde sürüyor"

PTA fabrikası kapasite artışını da bu yıl içerisinde bitirmeyi planlayan Petkim, 2015 yılında ise rüzgar enerji santrali ve Petkim Konteyner Limanı yatırımlarını tamamlamayacağını kaydetti.            Petkim'den yapılan diğer açıklamada da, "Goldman Sachs International ile yüzde 100 iştirakimiz olan Petlim Limancılık AŞ paylarının devri konusundaki müzakerelerimiz olumlu bir şekilde devam etmektedir" denildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir