QNB Finansbank ve Avrupa Yatırım Fonu'ndan KOBİ'lere destek

QNB Finansbank ve Avrupa Yatırım Fonu'ndan KOBİ'lerin büyümesini desteklemek üzere kredi olanağı sunmaya hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

QNB Finansbank ve Avrupa Yatırım Fonu, girişimcilik kültürünün teşvik edilmesi ve KOBİ'lerin büyümesini desteklemek üzere COSME kredisi ile KOBİ'lerin ihtiyaçlarına cevap vermeye hazırlanıyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, QNB Finansbank, KOBİ müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyor. Özellikle finansmana erişmekte sıkıntı yaşayan küçük ve yeni işletmeleri desteklemeyi amaçlayan QNB Finansbank, Avrupa Birliği'nin (AB) destekleriyle COSME kredisini sunuyor.

İşletmelerin rekabet edebilirliği, sürdürülebilirliğinin güçlendirilmesi, girişimcilik kültürünün teşvik edilmesi ve KOBİ'lerin büyümesini desteklemek amacıyla hazırlanan COSME kredisi, bir AB programı ve Avrupa Yatırım Fonu tarafından yürütülen CIP programının devamı olarak tanımlanıyor.

2014 yılında hizmete sunulan ve 2020 yılına kadar 2,3 milyar euroluk bütçe ile devam edecek olan program, İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği Programı (Competitiveness of Enterprises and SMEs-COSME), Avrupa Birliği Kredi Garanti Hizmeti (EU Guarantee for Debt Financing) tarafından destekleniyor. AB Kredi Garanti Hizmeti, program kapsamında QNB Finansbank tarafından kullandırılacak 750 milyon TL tutarlı kredi için kredi başına yüzde 50 garantörlük desteği verecek.

3 yılda 30 bin müşteriye 750 milyon TL kullandırılması hedefi

COSME kredisiyle, öz sermaye ve borç finansmanı ile KOBİ'lerin finansmana erişimlerinin geliştirilmesi, AB ve küresel düzeyde pazarlara erişimin geliştirilmesi, birlik işletmelerinin ve özellikle KOBİ'lerin rekabet edebilirliği ve sürdürülebilirliğinin iyileştirilmesi, girişimcilik ve girişimcilik kültürünün teşvik edilmesi amaçlanıyor.

COSME programında 3 yıl içerisinde 30 bin müşteriye 750 milyon TL kredi kullandırılması hedefleniyor. COSME kredisi, cirosu 2 milyon TL’den, çalışan sayısı 10’dan az olan ve faaliyet süresi 6 ay ila 5 yıl arasında değişen firmalara hizmet olarak sunuluyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen QNB Finansbank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Onur Özkan, şunları kaydetti:

"QNB Finansbank KOBİ Bankacılığı olarak işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz. Geçen yıla oranla içinde bulunduğumuz dönemde işletme kredisi talebinin arttığını gözlemliyoruz. Bu doğrultuda mikro ve küçük işletmelerin desteklenmesi için banka olarak güçlü kasımız olan yurt dışı iş birliklerimiz sayesinde sektöre verdiğimiz desteği sürdürüyoruz. COSME projesi sayesinde de yıllardır Avrupa Yatırım Fonu ile sürdürdüğümüz iş birliğimizi pekiştiriyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir