"Ucuz bilet pahalanacak"

THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, dövize bağlı olarak maliyetlerin arttığını ve havayolu şirketlerinin artık 39 liraya bilet satmaya devam edemeyebileceğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, havacılık sektöründeki bilet fiyatlarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Finans Cafe programına katılan Topçu, promosyonlu bilet fiyatlarının yukarı çıkacağını düşündüğünü belirtti.

Topçu, "Maliyetlerin dövize bağlı olarak yukarı çıkması neticesinde artık dolara endeksli baktığımız zaman bu taban fiyatlarını yakalamanın biraz havayolu şirketleri adına zor olacağını düşünüyorum" dedi.

Ekonomik bilet satışının yine devam edeceğini belirten Topçu, sözlerini şu şekilde sürdürdü; 

"Belki 44 lira 39 liradan olmayacaktır veya bunun sayıları ciddi manada aşağı düşecektir. Yaz sezonunda talebin artmasıyla bu fiyatların biraz daha yukarı çıkması gerekiyor ki yine bu promosyon biletler satılabilsin. Şu anda Ulaştırma Bakanlığı'nın tavan ücret olarak bize tavsiye ettiği fiyatları kış sezonunda hiçbir havayolu yakalamadı ve öyle bir fiyat satılmadı diye düşünüyorum. En azından benim bilgim yok." 

Topçu, THY markası ile 44 lira bilet fiyatıyla 175 bin kişiyi uçurduklarını sözlerine ekledi ve toplamda 1 milyondan fazla yolcuyu kişi başı 94 liranın altında uçurduklarını ifade etti. "Gerçekten bu maliyetlerin altında bir fiyat" diyen Topçu, Anadolu Jet markası ile işe 2 milyon 562 bin kişinin 89 liranın altında seyahat ettiğini söyledi. 

"Sabiha Gökçen'deki kapasitemizi iki katına çıkaracağız"

Sabiha Gökçen'de bir "hub" oluşturma kararı aldıklarını da belirten Topçu, "Şu anda Sabiha Gökçen'deki varlığımızı her geçen gün, her geçen yıl artırıyoruz. Bu yıl da kapasitemizi iki katına çıkarmış olacağız. 

"THY'nin yüzde 20 üzerinde büyüdüğünü görüyoruz"

Borsaya henüz bildirim yapmadıkları için ilk iki ay kârlılık rakamlarını açıklayamadıklarını belirten Topçu "Ama şunu söyleyebilirim, trafik sonuçlarına baktığımız zaman THY'nin yüzde 20'nin üzerinde büyüdüğünü görüyoruz. Ocak ayı içinde kargoda yüzde 35 büyümüşüz. "

Bu konularda ilginizi çekebilir