Reysaş'tan Orhanlı’ya 100 bin metrekarelik depo

Yeni depo inşaatına başlayan lojistik şirketi Reysaş'ın 2018 yılındaki hedefi 1.2 milyon metrekarelik depoya ulaşmak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'nin önde gelen lojistik şirketlerinden Reysaş, yeni depo inşaatına başladı. İstanbul Orhanlı'da, kapalı alanda 101 bin m2 depo yatırımı yapan şirketin 2018 hedefi ise 1.2 milyon m2 depolama alanına ulaşmak.

Reysaş olarak mevcut depolar ve yeni yatırımlarının son teknolojik altyapı desteği ile her sektörden her ürüne hizmet verebilecek kapasitede tasarlandığına vurgu yapan Reysaş Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, "Reysaş GYO, sloganından da anlaşılacağı üzere "Türkiye'nin depocusu" olarak diğer GYO'lardan biraz daha farklı bir yerde konumlanmış durumdayız. Türkiye'de GYO'lar genellikle konut, AVM veya ofis olarak inşaat faaliyetlerinde de bulunsa, Reysaş kendine depoculuk ve sanayi tipi gayrimenkul alanında niş bir sektör belirlemiş, 10 yıldır devam eden depo yatırımları son 5 yılda artarak devam ederek, çeşitli lokasyonlarda yaptığı yatırımlarla 900 bin m2'nin üzerinde A+ kapalı depolama kapasitesine ulaştı ve bu konudaki yatırımlarına da halen devam eden bir şirket. 2018 yılı için depolama hedefimiz 1.2 milyon m2. Reysaş olarak en önemli rekabet aracımız; merkezi lokasyonlarda yer alan özmal depolarımızın ihtiyaca cevap verecek ölçekte büyüklük ve fiyat avantajına sahip olması" diye konuştu.

Depo çatısında güneş panelleri ile elektrik üretimi yaptıklarını hatırlatan Döven, "Türkiye'de çatı üzerinde kurulmuş ilk ve en büyük GES tesisinin ilk etabını 2013 yılında hizmete alan firmayız. Depo yatırımlarımızın devam etmesi sebebiyle 2017 ve takip eden yıllarda bu güneş enerjisi yatırımlarımız da devam edecek. Bu şekilde katkı değeri yaratan, verimlilik artışı sağlayan, karbon salınımını azaltan uygulamalarda yatırımlarımızı sürdüreceğiz" dedi.