Roketsan yüzde 40 büyüdü

Roketsan Yönetim Kurumu Başkanı Eyüp Kaptan, "Geçen yıl ciromuzu 2, karımızı 4 kart artırarak yüzde 40'lık büyüme sağladık" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR  - Roketsan Yönetim Kurumu Başkanı Eyüp Kaptan, geçen yıl cirolarını 2, karlarını 4 kart artırarak yüzde 40'lık büyüme sağladıklarını bildirdi. Ege Bölgesi Sanayi Odasından (EBSO) yapılan açıklamaya göre, Kaptan ve beraberindekiler, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar'ı ziyaret etti. 

Burada konuşan Kaptan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin modernizasyon çalışmalarına yerli üretimle katkıda bulunmayı amaçladıklarını, bu kapsamda İzmir ve Ege'den yeni alt yüklenicilerle çalışmak istediklerini söyledi. 

"Geçen yıl ciromuzu 2, karımızı 4 kart artırarak yüzde 40'lık büyüme sağladık" diyen Kaptan, kontrata bağlanmış 3,5 milyar dolardan fazla işlerinin olduğunu belirtti. 

Bu kadar büyük potansiyel içinde alt yüklenicilere bakıldığında en az ürünün İzmir ve Ege Bölgesi'den alındığını gördüklerini aktaran Kaptan, şunları kaydetti: 

"İhtiyaç duyduğumuz ürünleri hep aynı yerlerden almak yerine rekabet yaratmak gerektiğine inanıyorum. Pazarlama ve satın alma direktörlüğümüzün altındaki müdürlüğü bu bölgedeki sanayicilerle tanıştırmak istiyorum. İzmirli sanayicilerin Roketsan'ın alt yüklenicisi konumuna gelmesi için bilgilendirilmeleri gerekiyor. Yine İzmirli sanayicilerden oluşan bir grubu Roketsan'a davet ederek ilgili birimlerle temasa geçmesini sağlayabiliriz. Malzeme ve tedarik sıkıntısı yaşayan bir firma değiliz. Sadece bu bölgenin de satın alma süreçlerine dahil olmasını arzu ediyorum." 

Kaptan, hızlı gelişen bir kuruluş olduklarını ve uzaya uydu fırlatacaklarını belirterek, "Cirit füzesini ABD bile yapamadı, biz yüzde 40'lık ihracat rakamına ulaştık. Geçen yıl 400 milyon liralık alım yaptık. Kalifiye edilmiş ve testlerden geçirilmiş parçaların yanı sıra genel kullanıma hitap eden parçalar da alıyoruz. Bunun bir kısmını Ege'ye kaydırırsak güzel olur" diye konuştu. 

Egeli üreticilerle işbirliği arayışı 

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise Roketsan Satın Alma Direktörlüğü'ne bağlı bir ekibi İzmir'de konuk edip sanayicilerle tanıştırmak istediklerini belirtti. 

İzmirli sanayicilerin Roketsan'ın üretimi ve ihtiyaç duyduğu malzemeler hakkında bilgi sahibi yapılmasının önemine dikkati çeken Yorgancılar, "Bu sunum sonucunda ihtiyaç duyduğunuz parçaları üretebilecek sanayicileri de Ankara'ya yönlendirip teklif vermelerini sağlayabiliriz. Bu organizasyonu zaman kaybetmeden gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz" dedi. 

EBSO Savunma Sanayi Çalışma Grubu Başkanı Mustafa Özkan ise böyle bir organizasyonun bölgeye olumlu yansıyacağına ve sanayiye yeni bir dinamizm kazandıracağına inandığını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir