Sabancı perakende İzmir'de 8 mağaza açacak

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Dinçer, Türkiye'nin genç nüfusu perakende sektörünü oldukça çekici kıldığını ve İzmir'de 8 yeni mağaza açarak yıl sonunda 38 mağazaya ulaşacaklarını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR  - Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, Türkiye'nin genç nüfusunun perakende sektörünü oldukça çekici kıldığını söyledi.  

Dinçer, Swissotel Büyük Efes'te düzenlediği basın toplantısında, Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grubunun İzmir ve çevresinde gerçekleştireceği faaliyetler hakkında bilgi verdi. Perakende sektöründe Teknosa, Kliksa ve Carrefoursa ile tüketiciye ulaştıklarını hatırlatan Dinçer, bölgenin yatırım imkanlarını araştırmak, çeşitli ziyaretlerde bulunmak amacıyla grup başkanı ve 5 genel müdürle 3 günlük bir program için İzmir'e geldiklerini ifade etti.  

İzmir'e dokunmak ve iş fırsatlarını araştırmak için geldiklerini anlatan Haluk Dinçer, "İzmir'de daha gideceğimiz yol var. Burada büyük potansiyel görüyoruz. Büyümede öncelikli bölgelerimizden biri İzmir ve çevresini görüyoruz. Türkiye'nin genç nüfusu perakende sektörünü oldukça çekici kılıyor. Perakende alanında İzmir'de 8 yeni mağaza açarak yıl sonunda 38 mağazaya ulaşacağız" dedi. 

Sabancı Holding olarak Türkiye'nin potansiyeline ve dinamizmine inançlarının tam olduğuna değinen Dinçer, yaklaşık 300 milyar dolar büyüklüğe sahip perakende sektörünün, son 10 yıldır yakaladığı istikrarlı büyüme trendiyle Türkiye ekonomisine güç sağlayan ana dinamolardan biri haline geldiğini söyledi. Dinçer, geçen yıl yüzde 12-13 büyüyen sektörün bu yıl yüzde 15 civarında bir büyümeye ulaşacağına işaret etti. 

Carrefoursa'da yeniden yapılanma projesini sürdürdüklerini aktaran Dinçer, Teknosa'nın yaz sonu itibarıyla 81 ilde şubesi olacağını vurguladı. 

"Yabancılar aradıklarını bulamadı" 

Türkiye'nin potansiyeline ve dinamizmine inançlarının tam olduğunu, perakende sektörüne yatırımlarına devam edeceklerine dikkati çeken Dinçer, son 10 yılda Türkiye perakende piyasasına yatırım yapan yabancıların bir kısmının aradıklarını bulamayarak çekildiği bildirdi. 

Sektöre yatırım yaparak başarılı olan yabancıların da bulunduğunu belirten Dinçer, şöyle devam etti: 

"Türkiye perakende sektörüne son 10 yılda yatırım yapan yabancıların bir bölümü geri döndü. Gelip gidenlere bakıldığında birçoğunun umduğunu bulamadığını söyleyebiliriz. Türkiye'nin kendi dinamikleri, burada yerleşmiş ticaret kültürü, tüketicinin kendine has beklentileri yabancılara zorluklar yaşatmış olabilir. Birçoğu umduğunu bulamayarak çekildi. Biz grup olarak bu alandaki yatırımlarımızı sürdüreceğiz." 

Dinçer, kredi kartına getirilen taksit sınırlamasının ardından ocak-şubat aylarında düşen cep telefonu satışlarının mart ayından itibaren hızlı bir yükselişe geçtiğini kaydetti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir