Sabancı'nın torunu dünyaya döner yedirecek

Sabancı ailesinden bağımsız ilk girişiminde restorancılığa yönelen Şevket Sabancı'nın torunu Can Köseoğlu, Döner Stop markası ile yurt içinden sonra yurt dışına da açılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL (DÜNYA)- Şevket Sabancı’nın torunu Can Köseoğlu, aliden bağımsız ilk girişimi Döner Stop ile büyüme kararı aldı. Bundan sonraki dönemde bütün enerjisini Döner Stop’a vereceğini dile getiren Can Köseoğlu, ailenin de büyük destek verdiği zincire 100 milyon TL yatırım yapacak ve 2015 sonuna kadar 15 şubeye ulaşacak. Markanın hedefl eri ile ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Can Köseoğlu, Döner Stop ile amaçlarının mart ayında ilk şubeyi açarak çıktıkları yolda yüzde 100 yerli marka olarak yurtiçi ve yurtdışında fest food zinciri haline gelmek olduğunu söyledi. Bunun için CZK Lokantacılık İşletmeleri AŞ çatısı altında aileden bağımsız olarak restorancılık işine girdiğini belirten Köseoğlu, “Geleneksel lezzeti farklı soslar, ayrıntılar ile sunmak istedik. Fest food olmasının sebebi de birçok insana ulaşmak istememizdi. Hedefimiz modern ve çağdaş dünyaya ayak uydurabilecek bir ürün” dedi. Can Köseoğlu, bu iş için 100 milyon TL’lik bir yatırım bütçesi ayırmış ve sektörde 25 yıllık deneyimi olan bir ekiple yola çıkmış. Şimdilik Türkiye’de yayılma planları olduğunu dile getiren Can Köseoğlu, Türkiye’deki markalaşma sürecinin tamamlanİleriki dönemde kendi çiftliğini de kuracak masının ardından yurt dışına açılacaklarını söyledi. Köseoğlu, bu süreçte yeni marka yaratma planları olduğunu da belirtti. Markanın şimdilik Kavacık ve Mecidiyeköy’de birer şubesi bulunuyor. Bu yıl sonuna kadar 6 şubeye ulaşacaklarını dile getiren Can Köseoğlu, 2015 sonuna kadar ise 9 yeni şube daha açarak 15 şubeye ulaşmak istediklerini anlattı. Bu restoranların hepsi İstanbul’da olacak. Şimdilik mağazaları kendilerinin açacağını söyleyen Can Köseoğlu, ilerleyen zamanlarda bayilik de verebileceklerini belirtti. 

Dönerde yeni bir kulvar açacağız 
Sabancı ailesinin de bu ilk girişiminde Köseoğlu’na desteği oldukça fazla. Can Köseoğlu, teyzesi Emine Sabancı Kamışlı ve dayısı Ali Sabancı’nın her gün kendisini arayarak satışları sorduğunu söyledi. Bazı aile fertleri ise Döner Stop’un müdavimleri arasında. Bu yolda markanın genel müdürlük koltuğunda ise daha önce KFC gibi birçok uluslararası markanın da Türkiye operasyonlarını yürüten Nurhan Azizoğlu bulunuyor. Nurhan Azizoğlu, daha önceden Can Köseoğlu ile tanıştıklarını belirterek döneri uluslar arası bir marka haline getirme projesi ile yola çıktıklarını, dünyada en büyük fest food hacmine sahip dönerde yeni bir kulvar yaratacaklarını anlattı. Azizoğlu, şöyle konuştu: “Dönerin prestiji çok yüksek değil. İmajını yukarılara getirmek istiyoruz. Logoda kullanılan stop yurt dışında kullanılan trafik levhası bilinen bir isim. Döner ismi ise Almanca sözlükte yer alıyor. Marka yırt dışında anlaşılabilir olsun diye bu şekilde seçtik. Dükkanlarımızı uluslararası fast food zincirlerinin dükkanları tarzında oluşturulduk.” 

İleriki dönemde kendi çiftliğini de kuracak
Döner Stop ürünlerinde süt danası kullanılıyor. Süt danaları Antalya’dan alınıyor, ailenin bölgede bulunan et tesislerinde ustaların reçeteleri ile işlemlerden geçiriliyor ve hiçbir katkı maddesi kullanılmadan aynı standartta soğuk zincir kullanılarak restoranlara gönderiliyor. Can Köseoğlu, Döner Stop için ileriki dönemde hayvan üretimine de girebileceklerini söyledi. Döner Stop restoranlarını günde 800 ile 1.000 kişi ziyaret ediyor. Menülerde ise Cheese Klasik, Cafe de Paris, Cheddar Mantarlı ve Jalapeno Biberli olmak üzere 4 farklı dönerli sandviç ve dürüm çeşidi bulunuyor. Menünün gelecekte daha da çeşitleneceğini belirten Genel Müdür Azizoğlu, “Memnuniyet incelemelerinde, Döner Stop lezzetlerinin yüzde 90’ın üzerinde beğenilirlik seviyesine ulaştığını gördük” dedi. Döner Stop restoranlarında şu an 30 kişi istihdam ediliyor ve 2015 sonunda bu rakam 300 kişiye çıkacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir