Sanayi Bakanlığı, sektörün 'en iyisi'ni seçti

Ülke genelinde sayıları 164'ü bulan farklı sektörlerdeki firmaların Ar-Ge çalışmalarını değerlendiren Sanayi Bakanlığı, TEI Ar-Ge Merkezi'ni havacılık sektöründe yılın en iyisi seçti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tusaş Motor Sanayii AŞ (TEI) Ar-Ge Merkezi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından havacılık sektöründe yılın en iyisi seçildi. 

TEI açıklamasına göre, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ülke genelinde sayıları 164'ü bulan farklı sektörlerdeki firmaların Ar-Ge çalışmalarını değerlendirirken, 2013 yılındaki çalışmalarından dolayı TEI'yi havacılık sektörünün en iyisi olarak belirledi. TEI, birincilik ödülünü, 10 Aralık'ta Ankara Congresium'da düzenlenen törenle alacak.  

30. yıla ödülle girdi

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEI Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit, 30. yıllarına ödülle girmelerinin motivasyonlarını daha da artırdığını, bundan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. 

Türkiye'de kalıcı bir motor sanayisi oluşturmak için var güçleriyle çalıştıklarının altını çizen Akşit, "TEI parça ve modül üretimi, motor montaj, test, bakım-onarım ve revizyon çalışmalarıyla dünya genelinde büyük saygınlığı olan bir marka. Hizmet sunduğumuz firmalar dünyanın en büyükleri. Fakat bizim asıl hedefimiz dünya genelinde rekabet edebilen komple bir motor üreticisi olabilmek. Bunu da en kısa sürede gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı. 

Özgün helikopter projesini 2023'e yetiştirmeyi hedefliyor

Gökyüzündeki yüzbinlerce uçağın güvenli uçuş yapmasında büyük bir katkıları bulunduğunu vurgulayan Akşit, "Bu saygınlıka TEI, her geçen gün daha fazla büyüyor. Fakat devletimiz de milletimiz de bundan daha fazlasını hakediyor. Özgün helikopter motoru projemizi inşallah 2023'e yetiştireceğiz. Bütün bu çalışmalar çok ciddi bir Ar-Ge yatırımını gerektiriyor. Bizler de bu yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bakanlığımızın bu ödülü bizleri fazlasıyla onurlandırdı" değerlendirmesini yaptı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir