Sbarro Türkiye ne olacak? İşte cevabı...

Sbarro'nun Türkiye'deki distribütörü TAB Gıda, iflas erteleme talebinin Sbarro'nun Türkiye'deki faaliyetleriyle hiçbir ilgisi olmadığını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünya genelinde 800 şubesi bulunan ABDli pizza zinciri Sbarro'nun, ABD'de ikinci kez iflas erteleme başvurusunda bulunduğunu duyurmuştuk. Şirketin ilk başvurunun ardından borçlarını 165 milyon dolara indirmesine rağmen yetersiz sermaye yapısı yüzünden ikinci başvuruyu yaptığı belirtilmişti. Sbarro'nun bu başvurunun ardından borçlarını yeniden yapılandıracağı öğrenilmişti. Peki bu gelişmeler Sbarro Türkiye'yi etkileyecek miydi?
İşte bu sorunun cevabı Sbarro'nun Türkiye'deki distribütörü TAB Gıda'dan geldi. TAB Gıda, dunya.com'a yaptığı açıklamada Sbarro'nun iflas erteleme talebinin Türkiye'deki faaliyetleriyle hiçbir ilgisi olmadığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Sbarro genel merkezden bizlere yapılan açıklamada da Türkiye operasyonlarının bu talepten etkilenmeyeceği vurgulanmıştır. Ayrıca iflas ertelemenin Amerikan Hukuku'na göre iflastan korunmak amacıyla borçları yeniden yapılandırmak için kullanılan bir yöntem olduğunu da eklemek isteriz.
 
TAB Gıda olarak 2007 yılından bu yana Türkiye genelinde 31 ilde toplam 90'dan fazla restoranda Sbarro'nun dünya lezzetlerini Türk tüketicisiyle buluşturuyoruz. Sbarro, Türkiye'de her geçen yıl hem cirosal hem de restoran sayısı ile büyüme gösterirken, pazarda etkin olarak yerini almaktadır. Sbarro'nun TAB Gıda ile Türkiye'deki büyümesinin tüm dünya Sbarro restoranlarına örnek olduğunu ve marka için yapılan yatırımlarının uluslararası pazarda büyüme stratejisine de yön verdiğini söyleyebiliriz.

Bu kapsamda, Sbarro'nun TAB Gıda güvencesi altında sunduğu ürün ve hizmet kalitesi ile Türkiye'deki faaliyetlerini sürdürmeye devam ettiğini sizlerin aracılığıyla kamuoyuna duyurmak isteriz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir