Serpil Timuray 56 milyar euroyu yönetecek!

Vodafone Grubu’nun AMAP Bölge CEO’su olarak görev yapan Serpil Timuray şirketin Ticari Operasyonlar ve Strateji Dünya Başkanı oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ocak 2014’ten bu yana Vodafone Grubu Afrika, Ortadoğu, Asya, Pasifik (AMAP) Bölge CEO’luğu görevini yürüten Serpil Timuray, Vodafone Grubu Ticari Operasyonlar ve Strateji Dünya Başkanı olarak atandı.

Vodafone Grubu’nun AMAP Bölge CEO’su olarak görev yapan Serpil Timuray, 15 Ekim itibariyle başladığı yeni pozisyonunda Grup Ticari Operasyonlar Dünya Başkanlığı ile Grup Strateji Dünya Başkanlığı görevlerini bir arada yürütecek. Timuray, yeni görevinde 2015/2016 mali yılı sonuçlarına göre yaklaşık 56 milyar euro yıllık gelire ve 462.2 milyon aboneye sahip Vodafone Grubu’nun dünya genelindeki tüm ticari operasyonlarının yönetimini üstlenecek.

Bu kapsamda marka, pazarlama, satış, dağıtım, müşteri hizmetleri faaliyetlerine liderlik edecek Timuray aynı zamanda grubun dünya genelindeki strateji geliştirmesinden de sorumlu olacak. Serpil Timuray, yeni görevinde Vodafone Grubu Dünya İcra Kurulu’nda yer almaya ve Grup CEO’su Vittorio Colao’ya doğrudan bağlı çalışmaya devam edecek. Timuray’ın atamasını duyuran Colao, açıklamasında, “Marka, pazarlama ve ticari stratejiler alanlarında güçlü bir geçmişe sahip Timuray, AMAP Bölge CEO’su olarak Vodafone Grubu’nun en hızlı büyüyen pazarlarında sergilediği başarılı operasyonel liderliğiyle önemli işlere imza atmıştır. Timuray ile yeni görevinde birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum” dedi. Serpil Timuray, son 3 yılda Vodafone Grubu AMAP CEO’luğu döneminde güçlü büyüme performansı ile Fortune Dünya’nın En Güçlü Kadınları sıralamasında 23’üncü sırada yer aldı. Vodafone Grubu’nun toplam abonelerinin yaklaşık yüzde 74’ü AMAP Bölgesi’nde bulunuyor. Bölgedeki abone sayısı son 3 yılda yüzde 5 artışla 341 milyona, toplam gelirleri yüzde 7 büyüme ile 13.2 milyar sterline ulaştı. Bu arada Timuray, Eylül 2016’dan itibaren üstlendiği Vodafone Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine de devam edecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir