Sertrans'ın yurt dışı yatırımları, Turquality ile hızlanacak

Bakanlık onaylı Ar-Ge merkezi ile Sanayi 4.0'a hazırlanan Sertrans, Turquality çalışmalarını da tamamladı. Turquality ile birlikte yurt dışı yatırımları da hızlanacak. İlk yeni ofisler Avrupa'da açılacak. Körfez ülkelerine yatırım da gündemde.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aysel YÜCEL

Türkiye'nin önde gelen lojistik şirketlerinden Sertrans Logistics, yeni yatırımlarıyla büyümesini hızlandırıyor. Bakanlık onaylı Ar-Ge merkezi ile Sanayi 4.0'a hazırlanan Sertrans, Turquality çalışmalarını da tamamladı. Turquality ile birlikte yurt dışı yatırımları da hızlanacak. İlk ofisler Avrupa'da açılacak. Sertrans Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Keleş, Körfez ülkelerine yatırımın da gündemde olduğunu söyledi.

Sertrans Logistics, uluslararası parsiyel ve multimodal taşımacılık hizmetlerinin yanında, tedarik zinciri yönetiminde verdiği lojistik hizmetleriyle 28 yıldır sektörde faaliyet gösteriyor. 600'e yakın çalışanı bulunan şirketin cirosu da 90 milyon euroyu aştı. 2013 yılı sonunda Avrupa’ya yönelik hayata geçirdiği inovatif ürünü “IQ+ SHUTTLE: Uçak Hızında Karayolu Taşımacılığı” hizmeti ile Sertrans, firmalara hız ve maliyet avantajı sunarak, Avrupa pazarında daha da rekabetçi olmalarına destek vermeyi amaçlıyor. Avrupa’daki direkt hatlarıyla 19 ülkeye ve 80’den fazla noktaya direkt parsiyel taşımacılık hizmeti veren şirket, uluslararası kara-hava- deniz yolu ve multimodal taşımacılık hizmetleriyle dünyanın 200’e yakın ülkesine, bin 800’den fazla noktaya hizmet veriyor.

Şirketin 50 bin metrekare arazi üzerine kurulu Hadımköy tesisleri ve genel merkezi ise Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen “GOLD LEED” sertifikasına sahip. 2016'da ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen Yetkilendirilmiş Yükümlü (AEO) belgesini aldı.

Cironun %5'ini Ar-Ge'ye ayıracak

Sertrans, geçtiğimiz haftalarda da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Ar-Ge Merkezi onay almıştı. Hadımköy tesislerinde bulunan Ar-Ge Merkezi’nde ilk etapta 25 uzman görev yapacak. 2018 yıl sonuna kadar uzman sayısı 40’ı bulacak. İlk etapta 2016 yılının toplam cirosunun yüzde 1’i Ar-Ge çalışmaları için ayrılırken önümüzdeki yıllarda bu oran yüzde 5’e çıkacak. Sertrans Logistics Ar-Ge Merkezi’nde dijitalizasyon, inovasyon, bulut teknolojileri üzerinden satılabilir yeni ürünlerin geliştirilmesi gibi çalışmalar gerçekleştirilecek.

Üniversitelerin Teknoloji Transfer Ofisleri ile iş birliği yapılarak, akademik çevre ve sanayiyi bir araya getiren projeler hayata geçirilecek. Doktora ve yüksek lisans öğrencilerinin yapacağı tez çalışmalarına uygulama alanı yaratılacak. Şirket bu Ar-Ge merekzi ile Sanayi 4.0'a yönelik çalışmalarını da hızlandıracak.

İntermodale odaklanacak

Turquality ile birlikte yurt dışında yatırımlara ağırlık vereceklerini belirten Keleş, "İlk olarak Avrupa'da yatırımlar planlıyoruz. Aslında hangi ülkelere yatırım yapacağımız belli ama bunu henüz açıklamak istemiyoruz" dedi. Şirketin şu anda Bulgaristan ve Romanya’da ofisleri bulunuyor. Körfez ülkelerine yönelik de yatırım planları olduğuna dikkat çeken Keleş, şirket olarak intermodale ağırlık vereceklerini vurguladı: "Intermodalde çok aktif değildik ama bu konuda da hızlanacağız." Depo yatırımlarının da devam ettiğini söyleyen Keleş, "E-ticaret işinde büyüyoruz. Depo yatırımlarımız da ağırlıklı olarak bu alana yönelik. Tekstilde iddialıyız. Çok büyük iki dünya markasıyla başladık. Oldukça iyi gidiyor" dedi.

"Turquality kurumsallığa katkı sağlıyor"

Sertrans Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Keleş, Ar_ge ve e ticaret alanlarında atağa geçen şirketin en önemli gündemlerinden birinin de Turquality olduğunu vurguladı. Geçtiğimiz yıl lojistikçilerin Turquality ve Marka Destek Programı kapsamına alınmasının önü açılmış, Türkiye'nin önde gelen büyük lojistik firmaları da kapsama alınmak için sıraya gitmişti. Keleş, Sertrans'ın da Turquality için tüm süreçlerini tamamlayarak Bakanlığa başvuru yaptığını açıkladı. Şirket, bu sıralar bakanlıktan gelecek denetçileri bekliyor. Turquality'e hazırlanma sürecinin de Türk şirketlerine büyük katkı sağladığını ifade eden Keleş, "Turquality'e hazırlanan şirketlerdeki ekipler işin mutfağına hakim olma fırsatı yakalıyorlar. Çapraz departmanlar birbirlerinin işlere tüm şeffaflığı ile görebiliyor. Kısacası süreç firmaların kurumsal kimliğine büyük katkı sağlıyor" dedi.

Barış için 1800 km pedal çevirecek

Sertrans, sosyal sorumluluk yatırımlarını da sürdürüyor. Bisikletli gezgin Mahmut Gürtuna, Sertrans Logistics’in sponsorluğuyla şimdiye kadarki en uzun yolculuğuna başladı. 22 Temmuz – 6 Ağustos tarihleri arasında 1800 kilometre boyunca pedal çevirecek olan Gürtuna, İzlanda’yı baştan sona turlayacak. Tüm dünyaya sevgi, barış ve kardeşlik mesajı verecek.