Simit Sarayı, 3 ülkeden şirket satın alıyor

Simit Sarayı, 2013 yılında gerçekleştirmeyi planladığı halka arz sonrasında yurt dışında büyüyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

Mehmet FİLOĞLU
 
İSTANBUL - Simit Sarayı, ABD, Hollanda ve Brezilya'dan şirket satın alıyor. 2013 içinde hem yüzde 10-15'lik halka arzı hem de yatırım fonuna yüzde 50'lik bir hisse satışını gerçekleştirmeyi hedefleyen şirket, buradan gelecek yaklaşık 600 milyon dolarlık kaynağı, yurtdışında yayılmak için kullanacak. Yaklaşık 3 yıldır New York'un ünlü Times Meydanı'nda mağaza açmak için uğraşan ancak uygun yer bulamayan şirket, sıfırdan mağaza açmak yerine iyi lokasyonlarda bulunan ama işleri iyi gitmeyen mağazaları alıp, Simit Sarayı'na dönüştürecek. Şirketin kurucularından ve Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur, 3 şehirde hedef şirketleri seçtiklerini belirterek, satın alma için görüşmelerin sürdüğünü söyledi.
 
Patron güdüsü kolay yok olmuyor
Haluk Okutur, fona hisse satışı ve halka arzın, sadece şirketin yayılma hedefleri için kaynak yaratmak için değil, kurumsallaşmaya katkı sağlayacak olması açısından da önemli olduğunu söyledi. Şirketin kurumsallaşması için uzun zamandır uğraştıklarını belirten Okutur, "Her şeye rağmen patronluk hissiniz öne çıkıyor. Şirketi kendiniz yönetmek istiyorsunuz. Bu da gerçek anlamda kurumsallaşmanın önüne geçiyor. Dolayısıyla fondan gelecek yönetim desteği ve halka açık şirket olmanın sorumluluğu Simit Sarayı'nı tam anlamıyla kurumsal bir şirket yapacak" dedi.
 
"10 markayla yayılacağız"
Yurtdışında sadece Simit Sarayı olarak değil. Birçok farklı marka ile büyümeyi planladıklarını aktaran Okutur, "Bunlardan birisi kahve zinciri. Doqa markasıyla ilk mağazalar Taksim ve Levent'te açılacak. Bundan sonra Türkiye ve dünyada bu markayı büyüteceğiz. Bunun dışında üzerinde çalıştığımız başka alanlar da var. toplam marka sayımız 10'u bulacak" diye konuştu.
 
2012 cirosu 150 milyon lirayı geçti
İlk mağazasını bundan 11 yıl önce Mecidiyeköy'de açan Simit Sarayı, geçen sürede hızla büyüyerek 18'i yurtdışında 204 mağazaya ulaştı. Dört bin çalışanıyla günde ortalama 400 bin kişiye satış yapan şirketin geçen yılki cirosu 150 milyon lirayı geçti. Mağazalaşmayı sürdüren Simit Sarayı bu yılın sonunda 280, 2016'da ise 550 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir