Sodexo, Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırdı

Son dönemdeki altyapı ve teknoloji yatırımlarıyla globalde 3. sıraya yükselen Sodexo Türkiye, yeni bir şirket daha kuruyor. Türkiye’de KOBİ’lere odaklanan Fransız şirket, pazardaki yeni yatırım fırsatlarını kolluyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aysel YÜCEL

İSTANBUL - Hizmet sektörünün önde gelen firmalarından Sodexo, büyüme hedefleri doğrultusunda Türkiye’deki yatırımlarını hızlandırdı. Son dönemde yaptığı altyapı ve teknoloji yatırımlarıyla globalde 3. sıraya yükselen Sodexo Türkiye, yeni bir şirket daha kuruyor. Türkiye’de KOBİ’lere odaklanan Fransız şirket, şimdi ise ikincilik hedefliyor.

Fransız Sodexo dünya çapında yerinde hizmet, yemek kartı ve evde bakım hizmeti olmak üzere üç dalda hizmet veriyor. 450 bin çalışan sayısı ile şirket, yarattığı istihdam bakımından dünyada 19. sırada yer alıyor. 20 milyar euroya yaklaşan ciroya sahip Sodexo’nun yüzde 40’tan fazla hissesi de borsaya açık. Sodexo 23 yıldır varlık gösterdiği Türkiye’de yerinde hizmet ve yemek kartı alanlarında faaliyet gösteriyor. Türkiye’de henüz olmayan evde bakım hizmetinin de önümüzdeki 10 yıl içinde verilmesi hedefl eniyor. CHRO Summit etkinliği kapsamında Türkiye’ye gelen Sodexo UK Teşvik ve Ödüllendirme Başkan Yardımcısı John Sylvester, Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri Türkiye İcra Kurulu Başkanı Burçin Ressamoğlu ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri bugün Türkiye’de 40 bini aşkın üye iş yeri, 18 binden fazla müşteri ve 550 binden fazla tüketiciye hizmet veriyor.

4 yılda ciro ikiye katlandı

Bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve firmaların performanslarına katkı sağlamak için Çalış an Yan Hakları, Teşvik ve Ödüllendirme ve Harcama Yönetimi alanlarında hizmetler sunuluyor. John Sylvester, Türkiye’nin önemli bir pazar olduğunu ve bu ülkedeki yatırımların süreceğini vurguladı. Türkiye’de son dört yıl içerisinde Türkiye’de büyük bir dönüşüm geçirdiklerini vurgulayan Burçin Ressamoğlu, bu dönemde altyapıya ve teknolojiye önemli miktarlarda yatırım yaptıklarını vurgulayarak, “Her yıl en az yüzde 20 büyüdük. Ciromuz son dört yılda iki kart arttı. Bu dönüşüm sayesinde Avrupa’da Fransa ve Belçika’dan sonra 3. sıraya yükseldik. Hedefimiz bunu daha da yukarı taşımak. Fransa merkez ülke olduğu için onu sollamamız zor olsa da Belçika’nın yerine ikincilik koltuğuna oturmayı hedefliyoruz” dedi.

Sodexo Ödeme Hizmetleri kuruldu

Türkiye’de lider konumda olduklarının altını çizen Ressamoğlu, marka bilinirlik oranlarının ise yüzde 77’lerde olduğunu söyledi. Türkiye’de Sodexo Ödeme Hizmetleri adı altında yeni bir şirket kurma hazırlığında olduklarını aktaran Ressamoğlu, insan kaynakları ve dijital alanda şirket satın almak konusuna da sıcak baktıklarını söyledi.

KOBİ’lerin sorunlarını anketle masaya yatırdı

Toplantıda Sodexo’nun TNS Sofres işbirliğinde Türkiye’de faaliyet gösteren KOBİ’lerle ilgili yaptığı özel araştırmanın sonuçları da açıklandı. Türkiye’den 10 ile 100 arasında çalışanı olan şirketlerin yer aldığı araştırmaya 563 yönetici katıldı. Yapılan araştırmada KOBİ yöneticilerinin yüzde 90’ı çalışanların yaşam kalitesinin artmasının şirketlerin performansını olumlu yönde etkilediğini düşünüyor. Ayrıca KOBİ’lerin yüzde 75’i iş yerinde yaşam kalitesini artırmak için çaba sarf ediyor. KOBİ’lerin yaşadığı en büyük sorunlar ise sırasıyla işe alım, çalışanları tutma ve çalışan devamlılığı olarak çıkıyor. Araştırma ışığında hizmetlerini ve iletişimini geliştiren Sodexo, firmalara yaşam kalitesi hizmetleri sunarak karşılaştıkları İK problemlerinin çözümüne söylemi ‘Her İşin Kolayı Var’ olan programı ile destek oluyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir