S&P, ERDEMİR'in notunu B olarak belirledi

ERDEMİR, kararda çeliğe yönelik talebin ve fiyatların azalmasından kaynaklanan pazar olumsuzluklarının etkili olduğunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standart and Poor's (S&P), Ereğli Demir ve Çelik Fabrikası T.A.Ş'nin (ERDEMİR) kredi notunu "B" olarak belirledi.

ERDEMİR'den İMKB'ye gönderilen yazıda, S&P'nin bu kararında, çeliğe yönelik talebin ve fiyatların azalmasından kaynaklanan pazar olumsuzluklarının ve Grubun likidite durumunun yanında, 2009 yılına yönelik kötüleşmeye devam eden genel ekonomik manzaranın etkili olduğunu vurguladığı bildirildi.

S&P'nin, ERDEMİR'in 2008 yılının tamamında iyi bir performans gösterdiğine işaret ettiği belirtilen yazıda, şunlar kaydedildi:

"Ancak yılın son çeyreğinde zorlu piyasa koşullarının şirketin finansal sonuçlarını etkilediğini ifade etmektedir. Kuruluş, Erdemir'in maliyet düşürme çabalarını ve büyük yatırımların ertelenmesini takdirle karşıladığını belirtmektedir. Ancak zorlu piyasa koşullarına yönelik ilave tedbirlerin alınması gerekebileceğini düşünmektedir. Ayrıca Oyak'ın ERDEMİR Grubu'na verdiği desteğin önemini vurgulamaktadır."

Yazıda, 2008 yılını 227,7 milyon lira net kar ile kapatan ERDEMİR Grubu'nun, maliyetlerini düşürecek ve finansal yapısını kuvvetlendirilecek tedbirlerin alınmaya devam ettiği bildirildi.